Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” piketas prie Seimo

autorius Solidarumas
mok seimas

2018 m. birželio 21 d. Lietuvos profesinė sąjunga Solidarumas” surengė piketą prie Seimo protestuodami prieš naująją mokesčių reformą.

Profesinių sąjungų nariams kelia nerimą Vyriausybės planai mažinti biudžeto pajamas, todėl bus sunku didinti nuo krizės nepakeltus atlyginimus mokytojams, gydytojams, mokytojams ir kitų valstybinio sektoriaus darbuotojams.

Pasipiktinimą kelia Vyriausybės planai įvesti Sodros lubas”, kurios leis turtuoliams mokėti mažesnius mokesčius, nors Europos komisija, Tarptautinis valiutos fondas, Ekonominės plėtros ir bendradarbiavimo organizacija, kurios nare šiemet tapo Lietuva, nurodo, kad mūsų šalyje mokesčiai yra per maži ir būtina juos mažinti mažiausiai uždirbantiesiems, o didinti daugiausiai uždirbantiesiems, kaip yra visose išsivysčiusiose Vakarų valstybėse. Šių tarptautinių organizacijų nuomone, to nepadarius dėl nesustabdomos emigracijos Lietuvai gresia demografinė katastrofa”. 

Nepaisant to, Vyriausybė ruošiasi mažinti mokesčius ne tik mažai uždirbantiems darbuotojams, bet ir daugiausiai uždirbantiems, vietoj to, kad šiems mokesčiai būtų didinami! Dėl tokios dovanos turtuoliams, Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno paskaičiavimais, valstybė neteks apie 300-400 mln. eurų pajamų per metus! Šis mokesčių mažinimas vyksta dabar, kad valstybės biudžetas pradeda nebesurinkti planuotų mokesčių.

Vyriausybė vietoj to, kad imtųsi įgyvendinti tikrą mokesčių reformą, kuri padarytų mokesčių rinkimą skaidresniu ir socialiai teisingesniu, tik daro mokesčių reformos imitavimą.

Profesinė sąjunga Solidarumas” palaiko prof. Raimondo Kuodžio pasiūlytą progresinių mokesčių reformą, kuri iš esmės išspręstų socialines ir finansines Lietuvos problemas.

Profesinėms sąjungoms kelia nerimą Vyriausybės planai mažinti finansavimą Sodrai ir nukreipti visus darbuotojus į privačius II pakopos pensijų fondus, kurie, skirtingai nuo Sodros, bankrutuoja.  Dėl to darbuotojų, pabaigusių savo darbinę veiklą, laukia mažesnės pensijos ir skurdas senatvėje. 

Tai, kad šios mokestinės pataisos Finansų ministerijoje nepranešus profesinėms sąjungoms, buvo rengiamos tik su darbdavių organizacijomis, ir bandomos priimti skubos tvarka, kelia įtarimus apie galimą korupciją.

Lietuvos profesinė sąjunga Solidarumas” ragina Seimo narius atidėti balsavimą dėl šios mokesčių reformos ir balsuoti už ją tik po aptarimo su profesinėmis sąjungomis, kurios atstovauja didžiąją dalį Lietuvos piliečių  t.y. darbuotojus. 

Daugiau nuotraukų iš piketo žiūrėti čia

 

 

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?