Krovininio autotransporto profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas laimėjo dar vieną bylą prieš „Transimeksa“

autorius Solidarumas
ksen jarm

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos priimtą sprendimą – pripažinti Gintaro Kondrackio atleidimą iš darbo neteisėtu. Gintaras Kondrackis dirbo įmonėje UAB „Transimeksa“ nuo 2011 m. vasario 8 d. , tačiau jam įkūrus profesinę sąjungą ir pradėjus viešą profsąjunginę veiklą, buvo atleistas iš darbo už tariamą šiurkštų darbo drausmės pažeidimą – pravaikštą.

Atsakovo UAB „Transimeksa“ atstovė gynėsi teisme, teigdama, kad darbdavys informuodavo darbuotoją atvykti į darbą elektronine žinute. Įmonėje egzistavo tokia praktika, todėl darbuotojui, neatvykus į darbą, darbdavys žymėjo jam pravaikštas.
Teismas konstatavo, kad Gintarui Kondrackiui nustatytas darbo laiko režimas buvo nekonkretus, neaiškus – neprotingas bei pažeidžiantis darbo įstatymų imperatyvus, todėl nuobauda yra aiškiai per griežta ir susijusi su diskriminaciniu požiūriu į ieškovą kaip Krovininio autotransporto profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininką. 
Primename, kad laimėta svarbi byla dėl diskriminacijos dėl darbuotojo priklausymo profesinei sąjungai. 
Tai pirma diskriminacijos dėl priklausymo profesinei sąjungai byla Lietuvoje, sukurianti svarbų teisminį precedentą, kadangi panašių diskriminacijos atvejų darbo rinkoje yra daug, tik niekam iki šiol nepavykdavo įrodyti tokio pobūdžio diskriminacinio fakto.
Profsąjungos lyderius teismuose ir kitose institucijose dėl darbo teisės pažeidimų atstovauja teisės magistrai Vitalius Jarmontovičius ir Ksenija Giedraitienė.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?