Pasirašyta partnerystės deklaracija su Lietuvos darbo birža

autorius Solidarumas

Balandžio 26 dieną vyko diskusija „Jaunimo užimtumo problema ir perspektyvos Lietuvoje”. Diskusijoje dalyvavo Lietuvos darbo biržos, Vilniaus teritorinės darbo biržos, Jaunimo reikalų departamento, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” ir Jaunimo profesinės sąjungos atstovai.

Diskusijos metu aptartos užimtumo didinino priemonės, užsienio šalių geroji patirtis.

Išsamią situaciją pristatė Lietuvos darbo biržos darbo išteklių skyriaus vyriausiasis specialistas Valdas Maksvytis, kuris taip pat kuruoja Jaunimo darbo centrų veiklą.

Diskusijos pavaigoje pasirašyta partnerystės deklaracija tarp Jaunimo profesinės sąjungos „Solidarumas” ir Lietuvos darbo biržos.

Deklaracijoje partneriai numato bendradarbiauti rengiant projektus ir renginius, viešinti informaciją apie bendrus renginius ir projektus, pagal galimybes prisidėti įgyvendinant vienas kito tikslus ir siekius: informuoti būsimus darbo rinkos dalyvius apie darbo santykių teises ir pareigas, padėti pasirinkti profesiją, informuojant apie galimybes rasti darbą pagal įgytą specialybę, rengti aktyvius profesinių sąjungų narius, didinti darbo ieškančių asmenų užimtumo galimybes, įgyvendinti socialinių ir darbo rinkos partnerių bendradarbiavimą jaunimo užimtumui skatinti, rengti ir įgyvendinti nedarbo prevencijos ir darbuotojų atleidimo iš darbo pasekmių švelninimo programas, jauniems žmonėms teikti kokybišką, išsamią, objektyvią ir aktualią informaciją darbo rinkos klausimais.

{phocagallery view=category|categoryid=130}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?