autorius Jovita

Šių metų pradžioje valstybinė įmonė „Metrorex“, valdanti Bukarešto metro, visiškai remiama Rumunijos vyriausybės, pradėjo profesinės sąjungos naikinimo kampaniją. Bendrovė paskelbė apie atlyginimų mažinimą ir darbuotojų atleidimą, pranešdama, kad metro yra visiškai nemoki.

Įmonės vadovybė visiškai ignoravo profesinės sąjungos prašymus pradėti dialogą. Vietoj to, įmonės atstovai naudojo daugybę bauginimo taktikų. Profesinės sąjungos lyderis Ionas Radoi socialiniuose tinkluose sulaukė grasinimų mirti. Bendrovė padavė į teismą „Metro“ darbuotojus, dėl to, kad jie dalyvavo spontaniškame proteste kovo mėnesį. Policija užpuolė profesinės sąjungos patalpas. Ir visai neseniai „Metrorex“ neteisėtai atsisakė rinkti mėnesinius nario mokesčius, sumažindama profesinės sąjungos lėšas.
Bendrovė teisme reikalavo atšaukti kolektyvinę sutartį ir nurodė profesinei sąjungai atlaisvinti patalpas.

Europos transporto darbuotojų federacija (ETF) ir Europos viešųjų paslaugų sąjungų federacija (EPSU) pradėjo naują didelę kampaniją „LabourStart“ reikalaudami, kad „Metrorex“ ir Rumunijos vyriausybė gerbtų pagrindines darbuotojų teises ir sustabdytų šį profesinės sąjungos žlugdymą. 
Jūs galite paremti šią kampaniją, pasirašydami čia – https://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=4915
Kolegų iš profesinės sąjungos prašoma pasidalinti šia žinia su savo draugais, šeima ir kitais profesinės sąjungos nariais.
Dėkojame!

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?