Posėdžiavo Lietuvos vertėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ taryba

autorius Solidarumas

Sausio 16 dieną vyko Lietuvos vertėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ tarybos posėdis. Posėdžio metu pristatyta Lietuvos vertėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ ataskaita, įstatų pakeitimai ir kiti klausimai.

Per 2013 metus kelis kartus buvo kreiptasi į Seimą, Lietuvos vyriausybę dėl laisvai samdomų vertėjų apmokestinimo tvarkos, įtraukimo į darbo grupę mokestiniais klausimais ir veiklos sertifikavimo taip pat dėl vertimo veiklą reglamentuojančio įstatymo.

Šiais metais jau spėta sudalyvauti įvairiuose renginiuose, skirtuose vertėjų darbo reglamentavimui aptarti.

2014 metų sausio 11 dieną vykusiame Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” koordinacinės tarybos posėdyje Lietuvos vertėjų profesinė sąjunga „Solidarumas“ patvirtinta koordinacinės tarybos nare.

Artimiausi Lietuvos vertėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ planai – toliau bendradarbiauti su atitinkamomis žinybomis, siekiant teisės aktų, kurie nustatytų vertėjo profesijos statusą, vertėjų rengimą, teises ir pareigas, atsakomybę, darbo tvarką, darbo sąlygas, priėmimo, sieksime vertimo veiklos sertifikavimą, skatinti narystę profsąjungoje, laikytis rekomenduojamųjų taisyklių, viešinti jas.
{phocagallery view=category|categoryid=200}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?