Darbdaviai pasirengę jaunimui suteikti pirmąją darbinę praktiką ir darbo vietas

autorius Solidarumas

Vasario 19 – ąją Vilniaus darbo biržoje vyko seminaras „Profesinis orientavimas ir konsultavimas. Geriausios praktikos pavyzdžiai“. Seminaras organizuotas įgyvendinant Europos komisijos finansuojamą projektą „Partnerystės sukūrimas Jaunimo garantijų schemos įkūrimui Vilniaus apskrityje“ (Nr. VP/2012/012/0046).

Įgyvendinant šį projektą, surengtas antras, tęstinis seminaras „Profesinis orientavimas ir konsultavimas. Geriausios praktikos pavyzdžiai“, kurį moderavo ir puikiai pristatė profesorius Rimvydas Jasinavičius – VVDK Prezidentas (Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacija vienijanti smulkaus ir vidutinio verslo įmones) dėstomame seminare „Enterprenerystės įgūdžiai: kaip tapti ir būti lyderiu nuolatinėje kovoje dėl pajamų“. Seminaro metu buvo pristatoma rezultato siekimo strategija, piniginių pajamų tipai, būdai savo finansiškai geresnei ateičiai susikurti.

Šį kartą vasario 19 dienos seminaras buvo skirtas darbo ieškančio jaunimo susitikimui su darbdaviais, kurie pristatė savo bendrovių veiklas.

Jolanta Skirmantienė, Vilniaus teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro skyriaus vedėja, pristatė Jaunimo darbo centro veiklą, teikiamas paslaugas, kaip tinkamai pasiruošti pokalbiui, rašyti motyvacinį laišką ir gyvenimo aprašymą darbdaviui, pagalvoti apie tai, kokių sulauks klausimų iš darbdavio, kokį aprangos stilių rinktis einant į pokalbį dėl darbo ir t.t.

Profesorius Rimvydas Jasinavičius papildė: „alga mokama už rezultatą, kuomet mes perkame prekę turguje, mums svarbiausia yra pati prekė ir mes mokame už pačią prekę, juk nesidomime kiek įdėta pastangų jai sukurti. Eidami į pokalbį dėl darbo turite pilnai įsivaizduoti kokį rezultatą /pelną galite sukurti busimoje darbo vietoje. Kaip tam pasiruošti? Susiraskite žmogų, dirbantį tokioje pačioje pozicijoje ir su juo pakalbėkite apie tai, kaip jis dirba ir už ką jam mokama alga. Taip būsite geriau pasiruošę“.

Vilniaus teritorinės darbo biržos Paslaugų darbdaviams poskyrio vedėja Rima Brazienė pristatė darbo biržos teikiamas paslaugas darbdaviams, palengvinančias darbo vietų kūrimą – įvairias pinigės paramos programas.

Po Vilniaus skyriaus darbo biržos atstovių pristatymų, savo bendroves darbo ieškančiam jaunimui pristatė darbdaviai – UAB „Salvus Baltija“, UAB „Jodesta“, UAB „Palink“, UAB „Staipa“, UAB „Divivera“, VšĮ „SG8“ ir kt.

UAB „Palink“, valdančios IKI prekybos centrus, praktikos ir karjeros galimybes pristatė Personalo departamento Organizacijos vystymo skyriaus vadovė Ilona Aleksandravičiūtė.

UAB „Divivera” grožio saloną pristatė vadovė Laura Dudėnaitė, UAB „Staipa” karjeros ir praktikos galimybes – direktorė Severina Stonienė, UAB „Jodesta” – direktorius Vitas Petkevičius, VšĮ Projektų valdymo ir mokymo centro direktorius Vaidotas Petronis pristatė privačių vaikų darželių tinklą „Šilagėlė” bei UAB „Salvus Baltija”.

Darbo ieškantis jaunimas aktyviai bendravo su potencialiais darbdaviais, uždavinėjo klausimus, apsikeitė kontaktais ir tarėsi dėl tolesnio susitikimo.

Profesorius Rimvydas Jasinavičius teigė, jog vienas svarbiausių darbuotojo gebėjimų – gebėjimas parduoti, nes bet kuris produktas turi baigtis pardavimu.

Seminaro metu VšĮ „Projektų valdymo ir mokymo centro“ projektų vadovė Rūta Gervelytė pristatė profesijos/darbo praktikos parinkimo klausimyną. Šį klausimyną jaunimas pildė siekiant objektyviai išsiaiškinti jų interesus ir sugebėjimus bei polinkius, kurie gali būti susieti su tam tikromis profesijomis.

Jaunimui galimybes įgyti praktiką ir tam tikrą darbinę patirtį per visuomenines organizacijas pristatė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovas Vytautas Kašėta, bei Lietuvos Darbo federacijos jaunimo organizacijos vicepirmininkė Vaiva Poškaitė – Tomaševič.

Kitas seminaras Vilniuje planuojamas kovo 5 dieną, projekto veiklos ir toliau vyks kitose Vilniaus apskrities savivaldybėse.

{phocagallery view=category|categoryid=208}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?