Sveikiname Vasario 16-osios proga

autorius Ričardas
vasario 16 bokstas

Prieš šimtą ketverius metus, nepaisant to, kad šalį valdė galinga svetima jėga, dvidešimt Lietuvos tarybos atstovų parašė ir pasirašė neįtikėtinos drąsos dokumentą – Lietuvos valstybės atkūrimo pareiškimą, skelbiantį, kad nuo 1918 m. vasario 16-osios Lietuva yra tik jos gyventojų valstybė, ir tik jos piliečiai sprendžia kaip šioje šalyje bus tvarkomas gyvenimas. 

Šis pareiškimas pakeitė Lietuvos likimą. Nors po to dar reikėjo nemažai pakovoti ir paaukoti, bet stebuklas įvyko – Lietuvos žmonės pasiekė, kad jie tapo savo valstybės šeimininkais, o didžiausios pasaulio galybės tą teisę pripažino ir ją gerbė.

Vasario 16 –oji įrodo, kad pasitardami ir kartu sutartinai veikdami žmonės gali daryti stebuklus.

Sveikiname Lietuvos piliečius, kurie elgiasi kaip savo valstybės šeimininkai, renka Lietuvos valdžią ir stebi ar ji dirba visos Lietuvos gerovei, ne tik siunčia savo pastabas ir pasiūlymus valdžiai, bet ir nebijo ateiti į piketą ar mitingą reikalaudami, kad jų rinkti ir jų mokesčiais išlaikomi valdžios atstovai dirbtų ne sau, o tarnautų Lietuvos valstybei ir jos piliečiams.

Sveikiname tuos Lietuvos valdžios atstovus, kurie pasitardami su profesinių sąjungų, nevyriausybinių organizacijų atstovais ir paprastais piliečiais įsiklauso į jų nuomonę ir nuoširdžiai dirba Lietuvos valstybei bei visiems jos gyventojams, o ne kuria savo gerovę, aptarnaudami turtingiausius.

Sveikiname tuos darbdavius, kurie supranta, kad darbuotojai kuria ne tik jų, bet ir visos Lietuvos valstybės gerovę, nuolatos bendradarbiauja su profesinėmis sąjungomis ir negaili nei pastangų, nei lėšų, kad darbuotojai turėtų orias darbo ir apmokėjimo sąlygas, užsidirbtų teisingą atlygimą, kuris leistų oriai gyventi savo valstybėje Lietuvoje, neieškant laimės svetur.

Sveikiname pačius sąmoningiausius Lietuvos darbuotojus, kurie kaip Vasario 16-osios signatarai, nepabijojo parašyti ir pasirašyti profesinės sąjungos steigimo pareiškimus ir susivieniję į profesines sąjungas kiekvieną dieną drąsiai kovoja su bet kokiomis neteisybėmis darbo vietose, kiekvieną dieną kurdami Lietuvos ir jos darbuotojų gerovę.

Linkime visiems Lietuvos piliečiams sutartinai dirbti Lietuvos labui, nes tik mes, Lietuvos valstybės piliečiai, esame Lietuvos valstybės savininkai ir Lietuvos valstybės dalis, o mūsų visų gerovė yra neatsiejama nuo mūsų valstybės gerovės.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?