Dirbančiųjų atstovai iš Lietuvos regionų dalyvaus rugsėjo 10 –ąją vyksiančioje visuotinėje protesto akcijoje

autorius Solidarumas
IMG 1069

Rugpjūčio 22 dieną vykusiame Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ koordinacinės tarybos posėdyje, kuriame dalyvavo dirbančiųjų atstovai ir visos Lietuvos, vyravo ryžtingas nusiteikimas dalyvauti rugsėjo 10 –ąją vyksiančioje visuotinėje protesto akcijoje. Posėdžio metu aptarta rugsėjo 10- osios protesto akcijos eiga, pristatyta Trišalėje taryboje vykstančių derybų dėl naujojo Darbo kodekso eiga, pasiekti susitarimai, pristatytos LPS „Solidarumas“ pirmininkės bei Revizinės komisijos ataskaitos.

Posėdžio pradžioje LPS „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė pasveikino ilgametį profsąjungos aktyvistą, buvusį „Vilniaus viešojo transporto“ profesinės sąjungos pirmininką Joną Dekaminavičių jubiliejaus proga, LPS „Solidarumas“ vicepirmininkas Algirdas Markevičius pasveikintas artėjančios gimimo dienos proga, Ukmergės profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Jolanta Keburienė pasveikinta magistro diplomo apgynimo proga.

Pirmininkė Kristina Krupavičienė pristatė veiklos ataskaitą, kuriai vienbalsiai buvo pritarta. Vienbalsiai patvirtinta ir Revizinės komisijos ataskaita, kurią pristatė šios komisijos pirmininkė Valerija Jarukienė.

Daug diskusijų vyko dėl klausimo ar kolektyvinė sutartis turi galioti tik profesinės sąjungos nariai, ar, kaip yra dabar, galioti ir profesinei sąjungai nepriklausantiems darbuotojams, dėl išeitinių išmokų fondo, bendrų Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir profesinių sąjungų susitarimų dėl Darbo kodekso nuostatų.

Posėdžio metu taip pat išrinktas atstovas į Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetą nuo LPS „Solidarumas“ – vicepirmininkas Algirdas Markevičius, pakaitine nare išrinkta atsakingoji sekretorė Jovita Pretzsch.

 {phocagallery view=category|categoryid=313}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?