Prie Vyriausybės surengta protesto akcija “Už didesnius atlyginimus ir vaikų svajonių išsipildymą”

autorius Solidarumas

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” balandžio 29 – ąją prie Vyriausybės surengė protesto akciją “Už didesnius atlyginimus ir vaikų svajonių išsipildymą”. Akcijos pavadinimas atspindėjo itin opią Lietuvos problemą – mažus atlyginimus gaunančius tėvus, kurie nepajėgūs išlaikyti savo šeimų. Ypač skursta jaunos šeimos, vieniši tėvai auginantys vaikus ir pensininkai. Darbuotojų neviltis tokia didelė, kad jie priverstinai emigruoja ieškodami geresnio darbo užmokesčio kitose ES šalyse, palieka savo vaikus seneliams. Migracijos lygis pasiekė pavojingą ribą, nes šalyje daugėja socialinių problemų, išyra šeimos, auga savižudybių skaičius. Tokia padėtis labai matoma mažuose Lietuvos miesteliuose.

„Šia akcija siekiame atkreipti Vyriausybės dėmesį į dirbančius tėvus, o konkrečiai – vienišas mamas. Net Europos Komisija nurodo metinėse rekomendacijose, kad šalyje ant skurdo ribos gyvena vieniši tėvai”, – kalbėjo Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė.

„Darbo kodekse yra labai lankstus užimtumas, mes jau šiandien gauname darbuotojų, įdarbintų per laikinas įdarbinimo agentūras, skundų. Pavyzdžiui, priima saldainių fabrikas 3 mėnesiams – turi darbo prieš Kalėdas arba Velykas ir paskui vėl neturi darbo, ir ką jiems daryti? Reikia siekti kokybiškų darbo vietų. Naujas Darbo kodeksas nesukurs kokybiškų vietų, jis tiesiog mėtys žmones iš vienos įmonės į kitą”, – sakė K. Krupavičienė.

Mitinge taip pat kalbėjo Ukmergės profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Jolanta Keburienė, Moterų profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Alma Kriščiūnienė, Ekonomistas ir Nepriklausomybės akto signataras Audrius Rudys, buvę profesinių sąjungų aktyvistai ir steigėjai Jonas Dekaminavičius ir Jonas Petraška, Profesinės sąjungos „Sandrauga” pirmininkas Kęstutis Juknis.

Akcijoje savo dainas atliko atrankos į Euroviziją dalyvė Jekaterina Pranevič.

Mitingo pabaigoje Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” reikalavimai įteikti Vyriausybei kartu su piešiniais, kuriuose vaikai priešė savo svajones.
{phocagallery view=category|categoryid=339}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?