Trišalėje komisijoje aptarti projekto „Atrask save“ rezultatai

autorius Solidarumas
ldb

Birželio 10 d., vykusiame Trišalės komisijos prie Lietuvos darbo biržos posėdyje darbdavių ir profesinių sąjungų bei valstybinių įstaigų atstovams buvo pristatyti projekto „Atrask save“ rezultatai.

Lietuvos darbo biržos l. e. p. direktoriaus pavaduotoja Inga Liubertė, apžvelgdama pirminio intervencijos projekto „Atrask save“ pirmuosius rezultatus, pažymėjo, kad 430 jaunuolių, registruotų darbo biržose, įtraukti į projekto veiklas, iš jų – beveik 50 jau gavo pasiūlymą dirbti. „O tolesni rezultatai priklausys nuo visų šio projekto partnerių bendradarbiavimo“, – sakė I. Liubertė.

Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projekto vadovė Gintarė Sabaliauskaitė, pristatydama projekto veiklą su nedirbančiais ir nesimokančiais jaunuoliais, akcentavo tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą įtraukiant neaktyvius jaunuolius į šį projektą. „Iš tikrųjų daugelis situacijų nepriklauso nuo vieno koordinatoriaus, būtinas ir kitų žinybų profesionalų dalyvavimas – savivaldybių, seniūnijų, policijos ir kt.“, – kalbėjo G. Sabaliauskaitė.

Trišalės komisijos nariai domėjosi, kiek realiai Lietuvoje yra nedirbančio ir nesimokančio jaunimo, kiek lėšų skirta vienam projekto dalyviui ir pan.

Šiais metais Trišalei komisijai posėdžiams pirmininkaujančios Jovitos Pretzsch, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ atsakingosios sekretorės, teigimu, šio projekto veiklos yra įdomios, todėl norėtųsi ir kituose posėdžiuose išgirsti, kas konkrečiai nuveikta.

Kitą Trišalės posėdį numatoma organizuoti rugsėjo mėnesį.

Lietuvos darbo biržos Komunikacijos skyrius

ldb1

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?