„Solidarumas“ kreipiasi į Seimo narius dėl Prezidentės pasiūlytų Darbo kodekso pataisų palaikymo

autorius Solidarumas
seijm

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“, atstovaudama 25 regionų ir 10 šakinių profesinių sąjungų narius, Lietuvos darbuotojus, kreipiasi į Seimo narius dėl naujojo Darbo kodekso ir prašo neatmesti Prezidentės veto bei grįžti prie Prezidentės pateiktų pataisų – pasiūlymų svarstymo.

Šį Darbo Kodeksą Prezidentė vetavo vertindama kaip palankų tik darbdaviams ir diskriminacinį darbuotojų atžvilgiu. Prezidentė pateikė 22 pataisas, kurios žymiai pagerintų darbuotojų padėtį darbo rinkoje ir suteiktų galimybę profesinėms sąjungoms deramai atstovauti darbuotojams.

Priėmimo metu iš naujojo Darbo kodekso buvo pašalinta didelė dalis punktų, kurie buvo suderinti tarp socialinių partnerių Trišalėje taryboje.

Prašome Seimo narių dar kartą grįžti prie diskusijų dėl Prezidentės pateiktų pataisų-pasiūlymų svarstymo ir atsakingai balsuoti dėl Lietuvos dirbančiųjų ateities.

Kiekvienas Seimo narys gaus laišką, raginantį palaikyti Prezidentės veto ir jos pasiūlytas Darbo kodekso pataisas.

Europos profesinė sąjunga IndustriAll, vienijanti 7 milijonus darbuotojų, išsiuntė palaikymo raštus Ministrui pirmininkui ir Seimo pirmininkei.

Mus palaiko Europos profesinių sąjungų konfederacija.

Taip pat kviečiame pasirašyti ir siųsti laiškus Seimo nariams su prašymu neatmesti veto. Tam yra sukurta patogi platforma, todėl užtruksite vos kelias minutes: 

https://gyvenimasperbrangus.lt/laiskas-seimo-nariams-del-naujojo-darbo-kodekso/

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?