Investicijos ir ES fondai švietimui ir mokymui – situacija Europoje ir socialinių partnerių vaidmuo

autorius Solidarumas
LOGO ETUC RVB

2016 m. lapkričio 23 d. Briuselyje vyko tarptautinė konferencija  “Investicijos ir ES fondai švietimui ir mokymui – situacija Europoje ir socialinių partnerių vaidmuo”.

Organizatoriai:

Europos profesinių sąjungų konfederacija (ETUC), Darbdavių ir verslininkų, kurie teikia viešąsias paslaugas Europos centras (CEEP), Europos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų konfederacija (ETUCE), Europos švietimo sektoriaus darbdavių konfederacija (EFFE)

Pagrindinį pranešimą apie ES fondus, skirtus mokymo ir švietimo projektams, skaitė Andriana Sukova-Tosheva, Europos Komisijos, Užimtumo generalinio direktorato  Investicijoms direktorė. Vėliau vyko diskusija apie tai, ar ES fondai atliepia švietimo ir mokymo poreikiams Europoje. Vyko darbas trijose darbo grupėse: Kaip socialiniai partneriai gali pasinaudoti Europos socialinio fondo (ESF) lėšomis švietimui ir mokymui?  Kaip ERASMUS+  atliepia socialinių partnerių poreikiams? Kaip įgūdžių garantijų iniciatyva galėtų  užtikrinanti investicijas į mažai kvalifikuotų darbuotojų mokymą?

Konferencijoje dalyvavo LPS “Solidarumas” atstovai:  Vytautas Dabrukas,  Vaiva Juozapaitytė-Novickienė, Dalia Meiduvienė, Donatas Mizaras, Tatjana Paslavskaja.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?