Lietuvos moterų profesinės sąjungos „Solidarumas“ rinkiminė konferencija

autorius Solidarumas
elma10

Š.m. sausio mėn. 14 dieną Vilniuje  vyko Lietuvos moterų profesinės sąjungos „Solidarumas“ rinkiminė konferencija. Konferencijos delegatus pasveikino  LPS  „Solidarumas“ pirmininkė  Kristina Krupavičienė.

Pirmoje konferencijos dalyje  buvo įdomu išgirsti ir diskutuoti moterims rūpimais klausimais – kaip naujas Darbo kodeksas paveiks moterų gyvenimo kokybę? Ar bus siekiama socialiniame modelyje labiau subalansuoti  darbdavių  ir darbuotojų interesus? Šiuo klausimu  pasisakė   LPS  „Solidarumas“ pirmininkė  Kristina Krupavičienė.

Kaip žinome, nuo šių metų sausio 1 – osios didėja ratas šeimų, galinčių gauti vaiko išmokas. Ne vien turintys tris ir daugiau vaikų, bet ir auginantys  vieną ar du vaikus nuo 7 iki 18 metų gaus periodinę vaiko išmoką (vadinamuosius „vaiko pinigus“). Šiuo metu yra tokia išmoka siekia 15,2 Eur. Klausimas- ar sutiksime, kad  išliktų iki 2017 m. buvęs pajamų vertinimas, t.y. 153 Eurai  mėnesiui vienam šeimos nariui? Šį klausimą pristatė ir pakvietė diskusijai LMPS „Solidarumas“ pirmininkė Alma Kriščiūnienė.

Antroji dalis buvo skirta rinkiminei konferencijai. Buvo pristatytas   Lietuvos moterų  profesinės sąjungos „Solidarumas“  Almos  Kriščiūnienės ataskaitinis  pranešimas.

Konferencijai pirmininkavo  Rita Kairienė, sekretoriumi išrinkta Tamara Temnikova. Vyko konferencijos dalyvių pasisakymai ir rinkimai.

Lietuvos moterų  profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininke vienbalsiai išrinkta Alma Kriščiūnienė. Pirmininkės pavaduotojos Linutė Jankauskienė ir Tamara Temnikova. Valdyba sudaryta iš  9 narių – ppirmininkės, pavaduotojos ir 6 narių.

Valdybos narėmis patvirtintos: Aldona Jašinskienė, Kristina Krupavičienė, Daiva Kvedaraitė, Rita Kairienė, Virginija Labunskaitė ir Vidutė Ališauskaitė. Revizijos komisijos narėmis patvirtintos Vita Duškinienė, Rasa Jančiuk ir Anastazija Našlenienė.

Vyko konferencijos apibendrinimas. Veiklos plano sudarymas numatytas artimiausiame valdybos posėdyje, vasario 4 dieną, Vilniuje.

foto

Parengė,
Lietuvos moterų  profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė  
Alma Kriščiūnienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?