Visagine apie IAE darbuotojų garantijas

autorius Solidarumas
visaginas 004

2017 balandžio 01d. Visagine įvyko profesinių sąjungų susitikimas su Visagino miesto mere Dalia Štraupaite ir LR Seimo nariu Algimantu Dumbrava dėl IAE darbuotojų garantijų. Susitikimą inicijavo ir organizavo Lietuvos profesinės sąjungos Solidarumas” pirmininkės pavaduotojas ir Lietuvos energetikų profesinės sąjungos Solidarumas” pirmininkas Rimtauto Ramanauskas, iš IAE profesinių sąjungų narių sužinojęs, kad numatomi tam tikri pokyčiai darbuotojų darbo apmokėjimo srityje jau nuo šių metų rugsėjo. Gauta žinia neva nuo rugsėjo mėnesio darbuotojams bus mažinamas darbo užmokestis kiekvieną dieną tam tikru procentu, o nuo 2020 m. visiškai sustabdytas.

LPS Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė susitikimo dalyvius informavo ir tuo pat metu komentavo Trišalėje Taryboje pasirašytą susitarimą dėl Darbo kodekso, taip pat kas bus toliau dėl tų straipsnių dėl kurių Trišalėje taryboje nebuvo susitarta.

Prieš susitikimą Visagine, LPS Solidarumas”, kreipėsi į Ūkio ir Energetikos ministrus, į kiekvieną atskirai su prašymu paskirti atsakingus asmenis, kurie dalyvautų susitikime 2017 balandžio 01d. Visagine. Deja, tokie atstovai nebuvo paskirti. Ūkio ministerija raštu informavo, kad dėl IAE darbuotojų garantijų visai nieko negali padėti, nes tai nėra jos veiklos sritis.

IAE profesinių sąjungų atstovai svarstė galimybę kreiptis į LR Vyriausybę, Europos komisiją, Europos profesinių sąjungų konfederaciją ir kitas institucijas dėl IAE finansavimo perspektyvų, viešųjų pirkimų, naujo Darbo kodekso ir profesinių sąjungų garantijų sumažinimo. Pareiškimą pasirašys visos IEA veikiančios profesinės sąjungos.

Visaganiečiai informuoti apie gegužės 1d. minėjimą, kuomet numatyta organizuoti piketus prie Lietuvos darbdavių organizacijų ir mitingas prie LR Vyriausybės, taip pat gegužės mėnesis bus skelbiamas atlyginimų didinimo mėnesiu.  

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?