Troleibusų ir autobusų vairuotojų atlygimai Vilniuje pagaliau bus vienodi

autorius Solidarumas
trolei virs

2017 gegužės 26 d. Vilniaus troleibusų parke įvyko Vilniaus viešojo transporto troleibusų darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas” ir Lietuvos vėžėjų profesinės sąjungos „Solidarumas” surengtas susirinkimas, į kurį buvo pakviesti visi toleibusų parko darbuotojai. Susirinkime dalyvavo Lietuvos profesinės sąjungos Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė, tarptautinė sekretorė Daiva Kvedaraitė, valdybos narys Ričardas Garuolis, ilgametis Vilniaus autobusų parko profesinės sąjungos lyderis Jonas Petraška ir kiti profesinės sąjungos nariai. Susirinkimą vedė Vilniaus viešojo transporto troleibusų darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Danuta Mackevičienė. Ne kartą į troleibusų parką kviestas sostinės meras Remigijus Šimašius neatvyko, o Seimo narys, valdančios Valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas atvykti užtrukus kitam renginiui nespėjo, bet atsiuntė savo padėjėją ir pažadėjo būtinai dalyvauti kitame troleibusų darbuotojų susitikime.

Įmonės direktorius Gintaras Maželis viešai pritarė profesinės sąjungos reikalavimui, kad būtų įgyvendintas principas, kad už vienodą darbą būtų apmokamai vienodai, ir troleibusų vairuotojai pagaliau gautų tokį patį atlyginimą, kaip ir autobusų vairuotojai. Direktorius pažadėjo vėl įrengti troleibusų vairuotojų kabinas, kad jie nešaltų ir būtų apsaugoti nuo pavojingų keleivių. Direktorius atskleidė planus, per metus atnaujinti ne 12, bet 20 troleibusų per metus, tam turėtų padėti keičiama darbo apmokėjimo sistema. Šiuo metu sunku pritraukti naujus remontininkus ir kitus darbuotojus, kadangi jų atlyginimai yra žymiai mažesni už senų darbuotojų, kuriems priklauso priedai už stažą. Direktorius prašė profesinės sąjungos narius teikti pasiūlymus dėl darbo apmokėjimo sistemos keitimo ir pažadėjo pirmą kartą nuo 2008 metų didinti atlyginimus, nes įmonė dirba pelningai, o akcininkams išmokėta 360 000 eurų dividendų.

Profesinės sąjungos pirmininkė Danuta Mackevičienė pasakė tikinti, kad bendradarbiaujant su naująją administracija bus galima pasirašyti gerą naują kolektyvinę sutartį. Ji užtikrino darbuotojus, kad profesinė sąjunga aktyviai dalyvaus suddarant kolektyvinę sutartį ir neleis diskriminuoti troleibusų parko darbuotojų.

Direktorius Gintaras Maželis pasidžiaugė profesinės sąjungos „Solidarumas” pastangomis, išsaugant troleibusų parką Vilniuje ir švarų orą vilniečiams, bei paskelbė, kad savivaldybė atsisakė planų palikti Vilniaus viešąjame transporte tik autobusus, o 2018 m. pabaigoje sostinės gatvėse pasirodys 40 naujų troleibusų. Jis pažadėjo, kad jo vadovaujamoje Vilniaus viešojo transporto įmonėje, dabar jungiančioje troleibusų ir autobusų parkus, troleibusų parko darbuotojai nebus diskriminuojami ir atlyginimai bus vienodi abejose parkuose. Jis neprieštaravo Jono Petraškos pasiūlymui visoje Lietuvoje sudaryti šakinę viešojo transporto kolektyvinę sutartį.

Direktorius atsakė į darbuotojų klausimus. Buvo aptarti kiti darbuotojams ir profesinės ssąjungos nariams svarbūs klausimai.

troli1

troli2

troli3

troli4

troli5

troli6

troli7

troli8

troli9

troli10

troli11

troli12

troli13

troli1

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?