Profesininės sąjungos „Solidarumas” pareiškimas dėl mokesčių reformos

autorius Solidarumas
rim.ramanauskas

Sauliaus Skvernelio vyriausybė neseniai paskelbė apie pradedamą vykdyti mokesčių reformą. Deja, paaiškėjo, kad ji skiriasi nuo tos, kuri buvo skelbiama per rinkimus. Vietoje to, kad mažintų mokesčių naštą tiems, kurie uždirba mažiau, naujoji Vyriausybė pradėjo mažinti mokesčius tiems, kurie ir taip daugiausiai uždirba, taip dar labiau didindama socialinę atskirtį Lietuvoje, kuri yra viena didžiausių Europoje.

Užuot nuosekliai pradėjusi vykdyti su prof. Raimundu Kuodžiu parengtą mokesčių reformą, kuri padėtų padidinti pajamas mažiau uždirbantiems darbuotojams ir surinkti daugiau mokesčių, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Ministras Pirmininkas pateikė atskirus pasiūlymus, kurie tik sujaukia ir taip painią mokesčių sistemą, bei skatina šešėlinę” ekonomiką. Tai sukėlė ne už šią partiją balsavusių  darbuotojų, bet jiems padedančių ekonomistų Stasio Jakeliūno ir Raimundo Kuodžio nusivylimą.

Pateikiame Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pareiškimą dėl mokesčių reformos.

Pareiškimas dėl mokesčių reformos
 
 
Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui,
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui,
 
Lietuvos profesinėms sąjungoms kelia nerimą Vyriausybės planai įvesti 100 eurų neapmokestinamą dydį „Sodros” įmokoms, kurį įvedus darbuotojų atlyginimai neaugs, o 31 eurą, kurie susidarys nuo kiekvieno darbuotojo, darbdaviai prides prie savo pelno. 
 
Tai mes laikome 100 mln. eurų dovana darbdaviams, kuri 100 mln.padidins Sodros deficitą, kuris ir be to yra per didelis. 
 
Šis mokestinė pataisa skatins darbdavius nedidinti minimalių mėnesinių atlyginimų, o darbuotojus sutikti imti dalį atlyginimo  „vokeliuose”, taip didinant „šešėlinę” ekonomiką ir mažinant įplaukas į biudžetą.
 
Šis pasiūlymas kartu su pasiūlymu grąžinti „Sodros” įmokų „lubas” didins ne mažiausiai uždirbančių, bet daugiausiai uždirbančių asmenų pajamas ir dar labiau pagilins socialinę atskirtį Lietuvoje, kuri jau ir dabar yra viena didžiausių Europoje.
 
Laukiame sisteminės mokesčų reformos, didinančios mažiausiai uždirbančių darbuotojų pajamas, kuri įrašyta į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkiminę programą, vykdymo. 
 
 
Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkės pavaduotojas
Rimtautas Ramanauskas
 

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?