Pastebėtas naujas darbdavių sukčiavimo būdas

autorius Solidarumas
kondrackis

Krovininio autotransporto profesinės sąjungos Solidarumas” pirmininkas Gintaras Kondrackis įspėja dėl neseniai pastebėto naujo darbadavių sukčiavimo būdo. Į profesinę sąjungą kreipėsi vairuotojai, kurie buvo apgauti, nes darbdaviai, apie tai darbuotojams nepranešę, pakeitė pasirašytą sutartį, pakeitę dalį sutarties puslapų naujais, kuriuose yra darbuotojui nepriimtinos sąlygos.

Tai padaryti nesunku, nes darbo sutartys parastai susideda iš kelių puslapių, o darbuotojo parašas būna paskutiniame lape. 

Krovininio autotransporto profesinės sąjungos Solidarumas” pirmininkas Gintaras Kondrackis pataria darbuotojams jokiu būdu neatiduoti savo pasirašytos darbo sutarties darbdaviui, kaip jau yra pasitaikę, nes tuomet darbdaviui, pakeitus sutarties lapus, jie nebeturės jokių galimybių įrodyti, kad šios sutarties nepasirašė. Geriausiai pasirašyti ant kiekvieno Darbo sutarties puslapo ir paprašyti, kad tą patį padarytų ir darbdavio atstovas, kaip tai daroma sudarant sutartis su bankais. Deja, kol kas Lietuvoje nėra teisiškai įteisinto reikalavimo, kad kiekviename puslapyje būtų abiejų sutartį pasirašiusių pusių parašai, todėl darbdavys turi teisę ir nepasirašyti kiekviename puslapyje.

Tačiau profesinės sąjungos pirmininkas Gintaras Kondrackis siūlo darbuotojams visvien pasirašyti ant kiekvieno sutarties puslapio ir prašyti tai padaryti darbdavio atstovus, nes kilus teisminiam ginčui bus lengviau įrodyti teisybę, net jei darbdavio atstovai ant kiekvieno sutarties puslapio ir nepasirašė. 

Pasirašant kiekvieną naują darbo sutartį, tam, kad nebūtų apgauti, darbuotojui geriausia pasitarti su savo profesinės sąjungos pirmininku.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?