Naujos „Solidarumo” profesinės sąjungos atstovai susitiko su įmonės „Danpower Baltic” vadovybe

autorius Solidarumas
rimt danpower

2017 m. gruodžio 7 d. UAB „Danpower Baltic“ patalpose Vilniuje įvyko susitikimas, kuriame dalyvavo šios įmonės vadovybė ir įmonėje įsikūrusia profesine sąjunga, kurią atstovavo Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas, UAB „Danpower Baltic“ profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Robertas Petrulėnas, jo pavaduotojas Vaidas Gurskas ir tarybos narys Andrius Jankauskas.

 
Vokietijos ir Lietuvos kapitalo energetikos bendrovė UAB „Danpower Baltic“ veikia nuo 2014 m. ir aktyviai įgyvendina savo plėtros strategiją Baltijos šalyse šilumos ir elektros gamybos srityje. 
 
Dalis įmonės darbuotojų, anksčiau priklausę Lietuvos energetikų profesinei sąjungai „Solidarumas”, kreipėsi į jos pirmininką Rimtautą Ramanauską ir jam padedant 2017 m. lapkritį įkūrė UAB „Danpower Baltic“ profesinę sąjungą „Solidarumas“. Kadangi ši profesinė sąjunga jau vienija virš 30% darbuotojų, todėl šioje įmonėje nėra būtinybės steigti Darbo tarybą, privalomą pagal naująjį Darbo kodeksą.
 
Profesinės sąjungos atstovai supažindino įmonės administraciją su profeinės sąjungos veikla ir jos tikslais, kurių svarbiausiais yra kolektyvinės darbo sutarties sudarymas.
 
Generalinį direktorių Artūrą Kliukevičių domino darbuotojų nuomonė apie įmonės veiklą, ypač apie darbuotojų matomus jos darbo nesklandumus. Jis pageidavo, kad jiems kilus profesinės sąjunga tuoj pat apie tai praneštų įmonės vadovybei, kad sėdus prie derybų stalo būtų galima greitai išspręsti atsiradusias problemas. Generalinis direktorius Artūras Kliukevičius pasveikino susikūrusią profesinę sąjungą ir palinkėjo konstruktyvaus bendradarbiavimo.
 
Nuotraukoje: iš kairės į dešinę Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkės pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas, UAB „Danpower Baltic“ personalo vadovė Dalia Šišlienė, UAB „Danpower Baltic“ Generalinis direktorius Artūras Kliukevičius, UAB „Danpower Baltic“ profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Robertas Petrulėnas, jo pavaduotojas Vaidas Gurskas, tarybos narys Andrius Jankauskas, UAB „Danpower Baltic“ technikos direktorius Darius Čeledinas.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?