Valdyboje aptarti gruodžio 3 dienos protesto akcijos organizavimo darbai

autorius Solidarumas

Lapkričio 17 – ąją vykusiame LPS „Solidarumas“ valdybos posėdyje nutarta gruodžio 3 – ąją, 12 val. organizuoti masinę protesto akciją prie Vyriausybės. Profesinių sąjungų ignoravimas, valdžios sprendimai apeinant Trišalę tarybą, maži atlyginimai ir didėjanti atskirtis tarp skurstančių ir turtingųjų, švietimo darbuotojų keliamų problemų atidėliojimas, streikų organizavimo draudimai – dėl šių ir kitų klausimų LPS „Solidarumas“, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga ir Lietuvos darbo federacija organizuoja minėtą protesto akciją.

Valdybos nariai diskutavo, jog politikai paskutiniu metu tik formaliai išklauso profesines sąjungas, „palinksi galva“, o už nugaros toliau daro tai kas naudinga tik jiems.

LPS „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė atkreipė dėmesį, kad 2008 metais sumažintos socialinės garantijos, atlyginimai Konstitucinio Teismo nutarimu atstatyti tik elitui, kuris ir taip gauna dideles pajamas.

Taip pat aptarta tolesnė LPS „Solidarumas“ komitetų veikla, patvirtintas sutarties projektas dėl bendradarbiavimo su LDF , kuris toliau bus svarstomas Koordinacinėje taryboje.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?