Pradėtos derybos dėl švietimo šakos kolektyvinės sutarties rengimo

autorius Solidarumas

Gegužės 11 dieną tęsdami socialinį dialogą, šalies pedagogų profesinių sąjungų atstovai susitiko su darbą Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) baigiančiu ministru prof. Dainiumi Pavalkiu susitarti dėl pagrindinio profesinėms sąjungoms ir ŠMM, kuri yra Vyriausybės įgaliota dėl švietimo šakos kolektyvinės sutarties (KS) sudarymo,  rūpimo klausimo – derybų dėl KS pasirašymo organizavimo.

Posėdyje buvo aptarti klausimai dėl vienos pedagogams atstovaujančios profesinių sąjungų atstovybės, kuri derėtųsi su ŠMM dėl švietimo šakos kolektyvinės sutarties, sudarymo, dėl kolektyvinės sutarties pagrindo ir dėl aukštųjų mokyklų perspektyvų būti sutarties šalimi.

Susitikimo metu  Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS) atstovai išreiškė norą prisijungti prie sudarytos Lietuvos švietimo profesinių sąjungų jungtinės atstovybės, kuri jau vienija penkias šalies pedagogų profesines sąjungas: Lietuvos švietimo profesinę sąjungą (LŠPS), Lietuvos švietimo įstaigų profesinę sąjungą (LŠĮPS), Lietuvos mokytojų profesinę sąjungą (LMPS), Krikščioniškąją švietimo darbuotojų profesinę sąjungą (KŠDPS) ir Lietuvos švietimo ir mokslo profesinę sąjungą „Solidarumas“. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinei sąjungai (LŠDPS) ir Lietuvos profesinei sąjungai „Sandrauga“ protokoliniu sutarimu yra pasiūlyta apsispręsti dėl prisijungimo per 7 darbo dienas.

Sutarta, kad derybos vyks vadovaujantis Premjero sudarytos darbo grupės išvadomis dėl socialinių pedagogų garantijų, švietimo finansavimo, mokyklų tinklo optimizavimo ir ilgalaikės pedagogų darbo užmokesčio didinimo programos.     

Apžvelgė Aldona Kindurienė
KŠDPS pirmininkė            

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?