Visagine profesinių sąjungų atstovai diskutavo apie naują socialinį modelį ir rengėsi mitingui

autorius Solidarumas
visaginas

2015 m. rugpjūčio 12 dieną „Visagino Energijos”, UAB „Visatex” ir Ignalinos atominės elektrinės profesinės sąjungos „Solidarumas” profesinių sąjungų atstovai suorganizavo konferenciją, kurioje buvo diskutuojama apie Socialinį modelį ir profesinių sąjungų veiklą šiame regione. Konferencijoje taip pat dalyvavo LPS „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė, pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas ir atsakingoji sekretorė Jovita Pretzsch.

Susirinkime pristatytas naujas socialinis modelis ir Darbo Kodekso pakeitimai susilaukė daugelio profsąjungiečių pasipiktinimo. Darbuotojų atlyginimai nedidėja, kainos auga.

„Galvojame grįžti į Baltarusiją iš kur esame kilę, jei Lietuvoje bus tokie darbo santykiai“,-  svarstė kai kurie darbuotojai.  

Nuspręsta vieningai dalyvauti rugsėjo 10 dieną mitinge prie LR Seimo ir eisenoje prie LR Vyriausybės.

Nutarta suaktyvinti profesinės sąjungos veiklą su savivaldybe ir politikais. IAE dar dirba virš 2000 žmonių,  kuriems rūpi jėgainės ateitis. Darbuotojų teigimu, ES finansinė parama kol kas tik iki 2017 m., kas bus ateityje nežinoma.

Visagino profesines sąjungos „Solidarumas”, pirmininku buvo išrinktas Alfonsas Šimulynas. Į tarybą išrinkta 10 asmenų: po 4 iš VE ir IAE ir 2 atstovės  iš UAB „Visatex”.

Koordinacinėje taryboje Visagino profesinei sąjungai „Solidarumas” atstovaus Alfonsas Šimulynas, ji pavaduos Valentina Verchovceva.

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?