Diskusija apie profesinį mokymą su Latvijos profesinių sąjungų ir darbdavių atstovais

autorius Solidarumas
latviaisolidarume 001

Lapkričio  LPS „Solidarumas” būstinėje lankėsi atstovai iš Latvijos – Nepriklausomų profesinių sąjungų konfederacijos atstovė Ruta Porniece, Latvijos darbdavių konfederacijos atstovė Anna Pavlina, Latvijos jaunimo organizacijos atstovas Janis Logins, Oline mechanikos ir technologijų kolegijos atstovas Ivars Pekainis ir Profesinio kompetencijų mokymo centro atstovas Janis Niperis.

Susitikime su LPS „Solidarumas” aktyvu buvo kalbėta apie profesinį mokymą, standartų kūrimą, pasikeista informacija dėl profesinio mokymo ir darbinės patirties įgyjimo tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje.

Lietuvoje ruošiami specialistai, kurie neradę darbo savo tėvynėje, vėliau išvyksta dirbti į užsienį. Latvijoje taip pat susiduriama su panašia problematika. Jaunimas Latvijoje sunkiai renkasi nepatrauklias darbininkiškas profesijas, kaip metalo ar chemijos pramonėje.

Profesiniai standartai tiek Lietuvoje tiek Latvijoje ruošiami trišaliu būdu, kuomet dalyvauja darbdavių, darbuotojų ir valstybinių institucijų atstovai.
latviaisolidarume  005

latviaisolidarume  004

latviaisolidarume  003

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?