Baltijos šalių – Latvijos, Lietuvos ir Estijos moterų profesinių sąjungų koordinatorių susitikimas Jurmaloje

autorius Solidarumas

Latvijos profesinių sąjungų Konfederacija pakvietė dalyvauti Baltijos šalių : Latvijos, Lietuvos ir Estijos moterų profesinių sąjungų koordinatorių susitikime, kuris vyko kovo10-11 dienomis Jurmaloje. Susitikimo tikslas aptarti prioritetus, profesinių sąjungų svarstomas problemas dėl moterų teisių, lyčių lygybės ir vienodo atlyginimo, dėl darbo ir šeimos suderinimo, dėl smurto prieš moteris ir kt.klausimus.

Pranešimus šiais klausimais skaitė Latvijos , Estijos ir Lietuvos atstovai. Lietuvos kaimyninėse šalyse minimalus atlyginimas didesnis už Lietuvos – nuo 2016 m. sausio 1 d. Estijoje atvirtintas 430 eurų, Latvijoje – 370 eurų, Lenkijoje – 421, 89 eurų MMA.

Lietuvos moterų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Alma Kriščiūnienė paruošė ataskaitą, kurioje buvo atsakyta į pateiktus klausimus ir pažymėta, kas aktualiausia. Buvo išklausytos kitų šalių ataskaitos . Vyko diskusijos. Susipažinome su Latvijoje plačiai veikiančiu moterų pagalbos centru „Marta“. Vyko darbas grupėse, pristatant temą – prekyba žmonėmis. Susitikimas buvo efektyvus ir reikalingas pasidalinant visų trijų šalių patirtį, sprendžiant moterų problemas. Renginį finansavo Friedrich Ebert fondas.

Parengė
Lietuvos moterų profesinės sąjungos “Solidarumas”
pirmininkė Alma Kriščiūnienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?