Susitikimas su Seimo parlamentine grupe

autorius Solidarumas
lobistes
 
 
2017 gruodžio 13d. Seime vyko susitikimas su Seimo parlamentine moterų grupe. Susitikimą su Seimo parlamentinė moterų grupe ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstove, surengė Lietuvos moterų lobistinė organizacija (LMLO). Susitikime dalyvavo Lietuvos moterų profesinės sąjungos „Solidarumas‘ pirmininkė Alma Kriščiūnienė, kuri yra LMLO  valdybos narė. 

 
Susitikime  pristatytas  projektas „Lietuvos nevyriausybinių organizacijų lyčių lygybės srityje veiklos efektyvumo bei gyvybingumo stiprinimas“. Buvo  teikti  LMLO siūlymai dėl moterų ir vyrų lygybės srityje dirbančių nevyriausybinių organizacijų institucinės paramos teikimo.  LMLO, kuri vienija 36 moterų organizacijas, dirbančias moterų ir vyrų lygybės srityje, pasiūlymus jau pristatė Socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui, bei Moterų ir vyrų lygių galimybių komisijai. 
 
Susitikime buvo aptarti naujojo Darbo kodekso 26 straipsnio 6 punkto, kuriame numatoma, kad „darbdavys, kurio vidutinis darbuotojų skaičius yra daugiau kaip penkiasdešimt, privalo priimti ir įprastais darbovietėje būdais paskelbti lygių galimybių politikos įgyvendinimo ir vykdymo priežiūros principų įgyvendinimo priemones“, nuostatos įgyvendinimą. 
 
Vyko diskusija. Seimo narės atsakė į aktualius klausimus, teikė siūlymus dėl tolimesnio darbo kartu. 
 
2017 m. gruodžio 14 d. Vilniuje Europos namuose vyko seminaras „Segregacija lyčių aspektu“. Seminarą organizavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kartu su Europos lyčių lygybės institutu.  Renginį vedė  Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė.  Seminaro tikslas buvo pristatyti Europos lyčių lygybės instituto parengtos studijos „Segregacija lyčių aspektu švietime, mokymuose ir darbo rinkoje“. Pastebimi moterų dominuojami sektoriai, kurių vyrai vengia dėl menkų atlyginimų, tokie kaip slaugos ar švietimo srities, įskaitant mokytojų.
 
Panelinėje diskusijoje „Ką turėtume ir ką galėtume padaryti siekiant mažinti segregaciją lyčių aspektu bei galimas pasekmes?“ dalyvavo Lietuvos darbo biržos, Ūkio ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai. Diskusijoje komentarus pateikė  darbdavių, profesinių sąjungų, socialinių partnerių, nevyriausybinių organizacijų atstovai.
 
Alma Kriščiūnienė
Lietuvos moterų profesinės sąjungos Solidarumas
pirmininkė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?