Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” surengė mokymus Sodros darbuotojams

autorius Solidarumas
sodra kunca

2018 m. gegužės 29-30 d. Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ prie Platelių ežero Plungės rajone surengė mokymus Socialinio draudimo profesinės profesinės sąjungos nariams iš Mažeikių, Klaipėdos, Kaišiadorių ir Vilniaus.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė pristatė profesinių sąjungų veiklą, keičiant socialinę politiką Lietuvoje, jų pergales ir nesekmes, ginant darbuotojus, bei naujas galimybes, kurias profesinėms sąjungoms suteikia naujasis Darbo kodeksas.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ teisininkas Vitalijus Jarmontovičius papasakojo apie darbo teisės naujoves, kurios įsigaliojo nuo 2017 m. liepos 1 d., naujai atsiradusias darbuotojų ir darbdavių pareigas bei stresinias situacijas, kurios kyla įsigaliojus naująjam Darbo kodeksui. Jis pateikė būdus kaip išvengti streso ir jį valdyti.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Ričardas Garuolis atskleidė, kad veiksmingiausia priemonė įveikti stresą darbe yra profesinė sąjunga. Visame pasaulyje darbuotoas jaučiasi silpnesnis prieš darbdavį ir tik retas išdrįsta jam pasakyti kas jam sukelia stresą, todėl profesinė sąjunga yra veiksminga dialogo tarp darbuotojų ir darbdavių priemonė, galinti perduoti darbuotojų nusiskundimus darbdaviui išvengiant streso, išspręsti darbo santykiuose kylančias problemas bei apsaugoti profesinės sąjungos narius nuo vadovų piktnaudžiavimo. Profesinės sąjungos gali ne tik sumažinti streso lygį darbo vietoje, bet dalyvaudamos priimant įstatymus, gerinti psichologinę aplinką visoje valstybėje. Būtent Skandinavijos šalyse, kuriose profesinės sąjungos yra stipriausios, gyventojai yra patys laimingiausi pasaulyje.

Psichologė Leonora Pimpienė mokė kaip kovoti su stresu. Ji atskleidė įvairias psichologines technikas kaip pasiruošti stresinėms situacijoms, kaip išvengti neigimų streso pasekmių, kaip pajungti stresą savo tikslams ir atsigauti nuo streso.

Mokymų metu Socialinio draudimo profesinės sąjungos taryba surengė derybų posėdį dėl kolektyvinės sutarties pasirašymo su Sodros vadovu Mindaugu Sinkevičiumi.

kunca sodra 1

Nuotraukoje viršuje pirmas iš kairės į dešine stovi Mindaugas Lisauskas, priešpaskutinė – Mažeikių Sodros skyriaus vadovė Laima Nagienė.

Daugiau nuotraukų galima rasti čia:

 

 

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?