Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” atstovai sėmėsi patirties Prancūzijoje

autorius Solidarumas
pranc kongr

2018 m. birželio 4-8 d. UAB „Palangos vandenys“ profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovai lankėsi Prancūzijoje, Reno (Renne) mieste organizuotame 49-ąjame Demokratinės darbuotojų susivienijimo organizacijos (Confederation Francaise Democratique du Travail – CFDT) kongrese. 

Vizito metu delegacija iš Lietuvos turėjo puikią galimybę iš arti stebėti debatus, mokytis iš prancūzų kaip rengti konferencijas, pasisemti žinių bei pabendrauti su profesinių sąjungų lyderiais iš daugelio šalių, tokių kaip: Švedija, Venesuela, Kuba, Serbija, Lenkija, Pietų Afrika ir t.t. Kongrese dalyvavo 3000 prancūzų bei 115 kviestinių svečių, tarp kurių buvo ir minėti 4 atstovai iš Lietuvos.

Tarptautinio departamento konfederacijos sekretorius Maheras Tekaja (Maher Tekaya) labai draugiškai priėmė delegaciją iš Lietuvos, papasakojo CFDT istoriją, apibūdino profesinių sąjungų santykius su Prancūzijos valdžia, išdėstė pagrindinius CFDT tikslus ir siekius bei įgyvendinimo strategijas. Po kongreso Lietuvos atstovai dalyvavo kviestinėje vakarienėje, kurios metu kalbą sakė Reno (Renne) miesto merė Natali Apjerė (Nathalie Appéré) ir CFDT profesinių sąjungų susivienijimo vadovas, generalinis sekretorius Lorenas Beržė (Laurent Berger).

Lietuvos atstovai turėjo galimybę susipažinti su žinomu Prancūzijoje profesinių sąjungos lyderiu Lorenu Beržė, kurio kalbas nuolatos palydi gausūs plojimai, o į jo pasisakymai prancūzus veikia taip, kaip lietuvių sirgalius sėkmingi Lietuvos rinktinės mesti tritaškiai. Patrauklus žmogus ir puikus oratorius paliko didelį įspūdį ir lietuviams.

pranc1

Nuotraukoje iš kairės: Saulius Pačinskas, Daiva Laučytė-Sauk, Maheras Tekaja, Kristina Kvietkuvienė, Andrius Drungys.

Nuotraukoje viršuje iš kairės: Daiva Laučytė-Sauk, Kristina Kvietkuvienė, Lorenas Beržė, Saulius Pačinskas, Andrius Drungys.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?