Sveikiname mokytojus profesinės šventės proga

autorius Ričardas

Brangūs mokytojai, sveikiname Jus visus profesinės šventės proga. Mokytojo darbas yra neįkainojamas. Ar galima įkainoti meilę, kurią mokytojai kiekvieną dieną dalina savo mokiniams? Ar galima įkainoti žinias, kurias mokiniai gavę iš mokytojo panaudoja, kurdami savo, savo šalies ir savo vaikų ateitį? Ar galima įvertinti mokytojų kantrybę, kurios reikia, kad iš vaiko būtų išugdytas brandus žmogus?

Linkime, kad visos kliūtys, kurios Jums trukdo dalinti savo meilę ir žinias mokiniams, būtų pašalintos, Jūsų darbas būtų teisingai įvertintas, o mokytojus darbe suptų meilė ir pagarba.

P.S. Spalio 5-oji yra pasaulinė mokytojų diena.

Ši diena paskelbta minėtina diena UNESCO iniciatyva. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Šią dieną svarbu aptarti ne tik visuotinio švietimo problemą, bet ir mokykloje plintančią rūkymo, narkomanijos, mokinių smurtavimo problemą; išspręsti žemą mokytojų atlyginimo klausimą.

2001 m. Dakare vyko Pasaulinis švietimo forumas. Jame dalyvavo 180 valstybių. Forumo metu buvo iškeltas uždavinys iki 2015 m. pasiekti, kad kiekvienas valstybės pilietis turėtų pradinį išsilavinimą. Daugelyje šalių (ypač Pietų Azijoje ir Afrikoje) nepavyksta pasiekti visuotinio išsilavinimo vien dėl to, kad trūksta mokytojų. Mokytojo profesija nėra populiari, nes jo darbais menkai apmokamas, sudarytos prastos darbo sąlygos.

Kai kas galvoja, kad mokytojo darbas – pavydėtina profesija. Ilgos atostogos, trumpa darbo diena. Tačiau iš tiesų kasdieninis mokytojo darbas be galo varginantis, turi prisiimti atsakomybę už vaiko išsilavinimą ir patį ugdymą.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?