Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” darbo inspektoriai su VDI vadovu aptarė bendrus veiksmus

autorius Solidarumas
darbo ispektoriai

2018 m. lapkričio 28 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ darbo inspektoriai, atvykę iš visos Lietuvos, susitiko su Lietuvos Respublikos vyriausiuoju valstybiniu inspektoriumi Jonu Griciumi.

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) vadovas pasidžiaugė, kad neabejingi ir pilietiški savanoriai, ruošiasi įsijungti į Valstybinės darbo inspekcijos veiklą.

Susitikimo metu buvo smulkiai aptartos bendradarbiavimo su VDI galimybės.

Susitikimo metu sutarta, kad Lietuvos profesinė sąjunga Solidarumas” ir Valstybinė darbo inspekcija pasirašys bendradarbiavimo sutartį.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ darbo inspektoriai kartu su VDI inspektoriais dalyvaus planiniuose įmonių patikrinimuose, kuriuose mokinsis tinkamai užfiksuoti pažeidimus bei padės valstybinės darbo inspekcijos darbuotojams pastebėti pažeidimus. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ darbo inspektorių ir profesinių sąjungų pirmininkų sąrašas bus įtrauktas į Darbo inspekcijos informacinę sistemą tam, kad darbo inspektoriai žinotų į ką galima kreiptis nustatant pažeidimus darbo vietose.

Sutarta surengti profesinės sąjungos darbo inspektoriams mokymus apie patikrinimų strategiją ir taktiką bei būtinas teisines žinias nustatant pažeidimus ir surašant pažeidimų aktą. Mokymuose bus mokomasi kaip bendradarbiauti ir derinti bendrus veiksmus VDI inspektoriais.

Jonas Gricius paprašė sužinojus apie netinkamą VDI darbo inspektorių darbą tuoj pat jam apie tai pranešti.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ darbo inspekcija buvo įsteigta 2018 m. rugpjūčio 25 d. Koordinacinės tarybos posėdyje. Profesinės sąjungos darbo inspekcijos viršininku yra išrinktas Edvardas Šalkauskas, didelis šios idėjos entuziastas, jau ne vienerius metus veiksmingai padedantis Valstybinei darbo inspekcijai šalinti pažeidimus Klaipėdos regiono įmonėse.

Daugiau žiūrėti čia.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?