Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė susitiko su ministru

autorius Solidarumas
ramute monke

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius susitiko su Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininke Ramute Minkevičiene ir Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininku Audriumi Jurgelevičiumi. Aptartos konstruktyvaus bendradarbiavimo ir nuolatinio socialinio dialogo galimybės.

„Susitikęs su visų švietimo profesinių sąjungų vadovais matau, kad visi siekiame bendro tikslo – pagerinti mokytojų padėtį. Tikiuosi, kad rasime sutarimus ir numatydami bei įgyvendindami konkrečias priemones, visi esame sutarimų bendraautoriai, kiekvienas įnešame savo indėlį“, – po susitikimų sakė A. Monkevičius.

Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Ramutė Minkevičienė taip pat išsakė lūkesčius dėl konstruktyvaus ir rezultatyvaus bendradarbiavimo. Profsąjungos pirmininkė pokalbyje su ministru akcentavo 2017 metų pabaigoje pasirašytos švietimo šakos kolektyvinės sutarties atnaujinimo poreikį.

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius kalbėjo apie būtinybę naujus susitarimus įteisinti šakos kolektyvinėje sutartyje ir taip užtikrinti jų tvarumą. „Su ministru aptarėme švietimo problemas: etatinio modelį, mokytojų rengimo, kvalifikacijos tobulinimo ir pedagogų oraus išleidimo baigus karjerą klausimus, švietimo pagalbos specialistų padėtį. Žinoma, kalbant apie mokytojus svarbu nepalikti nuošalyje darželio auklėtojų. Mūsų požiūriai sutampa. Kai bendravome su ministru prieš dešimtį metų, pokalbiai buvo aštresni, dabar esame pasikeitę, įgiję daugiau išminties“, – po susitikimo sakė A. Jurgelevičius.

Šią savaitę ministras jau buvo susitikęs su trijų profesinių sąjungų lyderiais: Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininku Andriumi Navicku, Lietuvos mokytojų, švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininku Ramūnu Znutu, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininku Kęstučiu Jukniu.

Visų profesinių sąjungų atstovai yra pakviesti dalyvauti šį penktadienį, sausio 25 d., 13 val. ministerijoje vyksiančioje diskusijoje apie bendrojo ugdymo turinį, jo kaitos perspektyvas „Bendrojo ugdymo turinys: kokio reikia švietimo bendruomenei?“

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos
Komunikacijos skyrius
El.p. info@smm.lt

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?