Sveikiname Lietuvos valstybės atkūrimo proga

autorius Ričardas

Prieš trisdešimt trejus metus Kovo 11-ąją Lietuvos žmonės atkūrė savo valstybės Nepriklausomybę.

Tuomet mes visam pasauliui parodėme, kad vienybė ir solidarumas daro stebuklus ir sugriauna net tokias galybes kaip sovietinė imperija, kurios bijojo visas pasaulis.

Prieš trisdešimt ketverius metus sąmoningiausi Lietuvos darbuotojai susivienijo į pirmą nuo komunistų partijos nepriklausomą profesinę sąjungą – Lietuvos darbininkų sąjungą, kuri veikliai įsitraukė į Lietuvos valstybingumo atstatymo darbus: padėjo rengti Sąjūdžio mitingus už Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, platino Sąjūdžio spaudą, kūrė Sąjūdžio rėmimo grupes įstaigose bei įmonėse, saugojo Aukščiausiąją tarybą ir kitais būdais padėjo atgimti Lietuvos valstybei.

Atkūrus Lietuvos valstybę Lietuvos darbininkų sąjunga, vėliau pasivadinusi Lietuvos profesine sąjunga „Solidarumas“, aktyviai dirbo kurdama Lietuvos valstybę ir jos demokratinės institucijos, vystė socialinį dialogą ir kovojo, kad darbuotojams būtų užtikrinamos tinkamos darbo ir apmokėjimo sąlygos.

Nors dar ne viskas mūsų šalyje yra taip kaip norėtųsi, tačiau Kovo 11-oji kiekvienais metais mums primena, kad mes, Lietuvos piliečiai esame savo valstybės šeimininkai, turime teisę ir galime demokratiniais būdais šalinti visas negeroves, kurios mums trukdo.

Karas Ukrainoje rodo, kokia brangi yra Laisvė ir kaip sunku yra ją ginti.

Sveikiname Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga ir linkime būti tokiais pat vieningais kokie buvome prieš tris dešimtmečius, telktis į profesines sąjungas ir kartu kurti tokią valstybę, apie kurią svajojame.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?