Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” palaiko MMA didinimą

autorius Solidarumas
krist mma

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ pritaria Lietuvos banko paskaičiuotam kitų metų Minimalios mėnesinės algos (MMA) didinimui nuo 555 eurų iki 607 eurų, kuris buvo atliktas pagal pernai Trišalėje taryboje sutartą MMA paskaičiavimo formulę.

Stebina tai, kad kai kurių darbdavių organizacijų atstovai, kurie Trišalėje taryboje dalyvavo, aptariant MMA paskaičiavimo formulę, ir jai pritarė, dabar keičia savo nuomonę ir siūlo didinti MMA mažiau nei ji paskaičiuota pagal jau sutartą skaičiavimo metodiką.

Tokie darbdavių atstovų veiksmai nedaro jiems garbės, kelia abejones dėl jų patikimumo ir grasina pakirsti socialinių partnerių bendradarbiavimą, kuris remiasi europiniais socialinio dialogo principais.

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ palaiko pernai Trišalėje taryboje priimtą sprendimą MMA didinimą depolitizuoti, kad jis būtų paskaičiuojamas pagal objektyvius rodiklius.

MMA didinimas skatina vartojimą, darbo vietų kūrimą, mokesčių surinkimą ir darbdavių pelnus bei mažina „šešėlį“ Lietuvos ūkyje.

Raginame Lietuvos Vyriausybę nepasiduoti kai kurių darbdavių atstovų spaudimui ir užtikrinti, kad Trišalės tarybos susitarimų būtų laikomasi.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?