Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė ragina Prezidentą įvesti statybininko kortelę

autorius Solidarumas
krup oficial2

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirrmininkė Kristina Krupavičienė kreipėsi į Lietuvos Prezidentą Gitaną Nausėdą ragindama jam renkantis kandidatus į Aplinkos ministrus atsižvelgti į jų pasirengimą įdiegti statybininkų kortelę, kuri sumažintų „šešėlį“ statybose, o darbuotojams leistų iš nesąžiningų darbdavių lengviau išsireikalauti sutartą atlyginimą, kurie jo dažnai nesumoka nesąžiningai tvarkydami darbo apskaitą.

Jo Ekscelencijai Lietuvos Respublikos Prezidentui Gitanui Nausėdai

Dėl statybininko kortelės

Prašome atrenkant kandidatus į Lietuvos Respublikos Aplinkos apsaugos ministrus atsižvelgti į jų apsisprendimą visiems Lietuvos statybose dirbantiems darbuotojams padaryti privaloma jau veikiančią Statybininkų ID korteles STATREG, kurią sukūrė Lietuvos statybininkų asociacija.

Šios statybininkų įvedimas labai greitai ir stipriai sumažintų „šešėlį“ statybose, padidintų biudžeto pajamas, užkirstų kelią nesąžiningiems darbdaviams apgaudinėti darbuotojus ir nemokėti jiems priklausančio darbo užmokesčio, manipuliuojant spragomis darbo apskaitoje.

Būtų apgintos vartotojų teisės įsigyti kokybišką būstą, palengvintos galimybės nustatyti blogai darbus atlikusius rangovus ir išsireikalauti iš jų kompensacijas už padarytą broką.

Planus padaryti šią statybininkų kortelę privaloma Lietuvos trišalėje teigiamai įvertino profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų atstovai, tačiau tam priešinasi Aplinkos ministerijos atstovai, kurie nori per dvejus metus už mokesčių mokėtojų pinigus patys sukurti statybininkų kortelę, kurijau yra ir veikia!

Prašome Jūsų pagalbos, kad Statybinkų ID kortelė STATREG kuo greičiau taptų privaloma visiems Lietuvos statybos sektoriuje dirbantiems darbuotojams, o Lietuvos statybų verslas pagaliau pradėtų dirbti vakarietiškai. 

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?