LIETUVOS PROFESINĖS SĄJUNGOS „SOLIDARUMAS“ VALDYBOS PAREIŠKIMAS

autorius Solidarumas
darbas uzsienyje

LR Ministrui Pirmininkui gerb. Sauliui Skverneliui

Lietuvos darbdavių konfederacijai 

LIETUVOS PROFESINĖS SĄJUNGOS „SOLIDARUMAS“ VALDYBOS PAREIŠKIMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS NUTARIMO NR. 204 

Atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso plitimo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą paskelbti karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ Valdyba atkreipia visų socialinių partnerių dėmesį į tai, kad darbuotojų sveikata ir saugus darbas turi būti visų mūsų prioritetu.

 
Todėl nepritariame Lietuvos darbdavių konfederacijos siūlymui papildyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą Nr.204 punktą 3.1.4 sekančiai: „Uždrausti Lietuvos Respublikos piliečiams išvykti iš Lietuvos Respublikos, išskyrus atvejus, kai jie grįžta į savo gyvenamąją vietą, vyksta į savo darbo vietą arba į darbo funkcijų atlikimo vietą …“, nes mūsų manymu, darbuotojai įdarbinti Lietuvos laikinojo įdarbinimo įmonėse, bet siunčiami dirbti užsienyje nebus apsaugoti nuo galimo užsikrėtimo virusu. Be to mums neaišku, kaip bus pasirūpinta darbuotojais ligos atveju. Mes matome, kad šiandien kiekviena ES šalis susiduria su dideliais sunkumais ir kiekviena šalis rūpinasi savo piliečiais, todėl siūlome susilaikyti nuo darbuotojų siuntimo į užsienį. Taip pat gauname labai daug signalų iš profesinių sąjungų regionuose, kad žmonės su didele baime ir net su neapykanta žiūri į grįžusius iš užsienio

piliečius. Todėl manome, kad dabar netinkamas laikas sėti papildomas baimes ir pyktį. Raginame Vyriausybę suteikti materialinę pagalbą, pašalpas ypač mažas pajamas gaunantiems darbuotojams, karantino metu nedirbantiems darbuotojams apmokėti už komunalines paslaugas ir išlaikyti socialinio draudimo garantijas, (sveikatos draudimą, pensijų, nedarbo draudimą).

Pagarbiai, Pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?