Darbdaviai sveikina Gegužės 1-osios proga

autorius Solidarumas
danas arl1

Darbdavių konfederacijos prezidentas Danas Arlauskas Tarptautinės darbo ir darbininkų globėjo Šv.Juozapo dienos proga atsiuntė sveikinimą Lietuvos profesinei sąjungai „Solidarumas”.

Mieli, gerbiami kolegos,

Šiandien svarbi diena. Kiekvienais metais gegužės pirma atidarau maudymosi sezoną. Vakarop padarysiu tą pati. O kol dienos rūpesčiai neužgožė pasiruošimo pokarantininiam sezonui, nes reikia paruošti Levandų uostą, kad deramai priimti visus lankytojus, tame tarpe ir dirbančiųjų atstovus, noriu, beje tikrai labai nuoširdžiai pasveikinti  Jūs ir su kitu šios svarbios dienos aspektu. Manau nėra reikalo priminti su kokiu nes atrodytų abejočiau tarsi nežinotumėte. Ji svarbi ne tik Jums ir visiems dirbantiesiems bet, kaip neskambėtų keistai, taip pat mums. Šioje vietoje tas banalus šūkis –be jūsų nebūtų mūsų, įgauna tikrą prasmę.

Nei vienas iš mūsų nežino kas gali atsitikti rytoj. Convid tai patvirtino. Maldoje yra tokie žodžiai- Dieve duok duonos kasdieninės. Daugelis tai supranta pažodžiui. Bet ši mintis yra gilesnė. Duona kasdieninė tai yra dvasia, kuri suteikia mums galimybė suprasti, vertinti ir suvokti savo veikimo prasmę, taip pat valia kažką tai keisti. Kai ta Dievo duodama duona daugeliui tampa vienodai suprantama, tuomet mes ir galime judėti link gerovės valstybės sukūrimo. Tai, pabrėžiu, svarbu suvokti visiems, tame tarpe ir rašančiam šį sveikinimą. Ech, smagu, kad esame tame kelyje, nežiūrint į kartais ,,jausmingus,, pasistumdymus. Jie irgi reikalingi. Jausmai yra labai svarbūs.Jie yra progreso šaltinis. Sakoma, kad civilizacija prasidėjo ne tada kada pirmykštis žmogus metė į kitą akmenį, o kada jis jį ižeidė. Bet juk mums nebūtina grįžti į civilizacijos pradžią?

Taigi baigiant, žinoma saugokit save ir toliau deramai atstovaukite visus dirbančiuosius. Gyvename nepaprastai įdomiame laikotarpyje. Džiaukimės ir mylėkime vieni kitus.

Prašau perduokit šį sveikinimą kitiems darbuotojus atstovaujantiems kolegoms. Neturiu visų adresų. Ačiū, kad esate.

Darbdaviu konfederacijos prezidentas D.Arlauskas,

Kitaip tariant-socialinis partneris Danas   

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?