Profesinės sąjungos ginamas direktorius grįžo į darbą

autorius Solidarumas
verikiene1

2020 m. gegužės 11 d. neteisėtai nušalintas Anykščių ligoninės direktorius Audrius Vasiliauskas sugrįžo į darbą, neradus pagrindo jį atkeisti. Tai didelė jį viešai žiniasklaidoje nuo neteisėtų rajono valdžios veiksmų gynusios Anykščių profesinės sąjungos pirmininkės „Solidarumas“ Alvyda Verikienės pergalė.

2020 m. gegužės 8 d. Anykščių rajono profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Alvyda Verikienė išsiuntė Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui ir Sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai laišką, kuriame reiškiamas susirūpinimas dėl padėties Anykščių ligoninėje ir prašoma pagalbos, užtikrinant Anykščių rajono gyventojų sveikatos apsaugą, kurią griauna neatsakingi rajono valdžios veiksmai. Daugiau skaityti čia.

Alvydą Verikienė nepabijojo ginti naują direktorių nuo rajono mero Sigučio Obolevičiaus remiamų jo patarėjo ir ilgamečio Anykščių ligoninės direktoriaus Dalio Vaigino bandymų neteisėtai atleisti jį iš darbo ir pačiam užimti jo pareigas, kurias išlaikyti Daliui Vaiginui nepavyko dėl audito atskleistų pažeidimų ir silpno pasirodymo atrankos konkurse ligoninės direktoriaus pareigoms užimti.

Tačiau, pasak Alvydos Verikienės, nusiraminti dar anksti.

Nepaisant to, kad žiniasklaidai atskleidus skandalingus rajono mero ir jo patarėjo sveikatos klausimais veiksmus, daug anykštėnų stojo naujo direktoriaus pusėn, kova, anot Avydos Verikienės, tęsiasi, nes meras Sigutis Obelevičius ir toliau spaudžia Audrių Vasiliauską atsistatydinti savo noru, o mero patarėjas Dalis Vaiginas toliau kuria planus kaip trukdyti Anykščių ligoninei teikti sveikatos priežiūros paslaugas, kad galėtų dėl to apkaltinti dabartinį ligoninės direktorių.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?