Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos posėdyje

autorius Solidarumas
120579017 3331223793597618 5544107099748237694 n

2020 m. spalio 1d. įvyko Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (toliau EBPO) Lietuvos įgūdžių strategijos valdymo darbo grupės ir projekto ekspertų posėdis, kuris buvo organizuotas nuotoliniu būdu. Jame dalyvavo EBPO įgūdžių strategijos valdymo grupės narė, Lietuvos profesinės sąjungos ,,Solidarumas” pirmininkės pavaduotoja Jovita Pretzsch.

Visą praėjusią savaitę vyko antrasis EBPO konsultacijų etapas. Jo metu buvo organizuotas, Lietuvos strategijos ruošimo dalyviams nuotoliniu būdu vienas vebinaras, 4 darbo grupės ir 9 ekspertų grupės.

Spalio 1d. virtualiame posėdyje dalyvavo EBPO ekspertai, analitikai Bartas Stasas (Bart Staas), Danielis Untervegeris (Daniel Unterweger), Stefanas Piano (Stefano Piano) ir Benas Game (Ben Game). Posėdį moderavo projekto vadovė Lietuvoje Danguolė Kiznienė.  Kiekvienas iš užsienio ekspertų pristatė po vieną iš prioritetų, o vėliau buvo prašoma dalyvių reaguoti, klausti, siūlyti.

Lietuvos profesinės sąjungos ,,Solidarumas” pirmininkės pavaduotoja Jovita Pretzsch pareškė, kad trečiame prioritete, kuriame kalbama apie įgūdžius darbo vietose ir jų panaudojimą, pasigedo profesinių sąjungų vaidmens ir socialinio dialogo.

Artimiausiu metu EBPO ekspertai pažadėjo raštu pasidalinti savo išvadomis ir pristatymais.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?