,,Mes esame“ – dienos socialinės globos įstaigoje veikia profesinė sąjunga ,,Solidarumas”

autorius Solidarumas
unnamed

2020 m. rugsėjo 20 d. Lietuvos profesinės sąjungos ,,Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė ir jos pavaduotoja Jovita Pretzsch, profesinės sąjungos būstinėje, susitiko su VšĮ ,,Mes esame” dienos socialinės globos įstaigos profesinės sąjungos ,,Solidarumas” pirmininke Laima Kazlauskaite.

Socialines paslaugas teikiančioje savivaldybės įmonėje dirba apie 40 darbuotojų, iš jų 7 yra užimtumo specialistai. Visi šie specialistai yra su aukštuoju išsilavinimu, tačiau jų atlyginimai yra mažesni, nei toje pat įstaigoje dirbančių socialinių darbuotojų. Profesinės sąjungos pirmininkė Liama Kazlauskaitė, teigė, kad šių darbuotojų turėtų būti, bent vienodi, atlyginimų koeficientai. Dabar įstaigos socialinių darbuotojų koeficientas yra 5,8, o užimtumo specialistų 5,4. Lietuvos profesinės sąjungos ,,Solidarumas” pirmininkės Kristinos Krupavičienės įsitikinimu užmtumo specialsitų koeficientas turėtų būti net didesnis.

Prieš keletą metų ši įstaiga buvo mokymo centras, dabar tai yra neįgaliųjų dienos centras, kuriame neįgalieji mokomi amato, audimo, mezgimo ir t.t.

Šiuo metu įstaigoje vyksta darbo tarybos rinkimai į kurią nuo profesinės sąjungos kandidatuoja Asta Stankevičienė. Daugiau apie įstaigą: https://mesesame.lt/

Profesinė sąjunga buvo įkurta 2008m. lapkričio 10d. tuomet ji tapo Vilniaus profesinės sąjungos ,,Solidarumas”, vadovaujamos Linos Pilinkaitės, nare. Vėliau šios profesinės sąjungos atstovės bendravo su Antanu Liutkevičiumi.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?