Susitiko su prezidetu Rolandu Paksu

autorius Solidarumas

2014 m. gegužės 21 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovai susitiko su partijos „Tvarka ir teisiningumas“ pirmininku Europos Parlamento nariu, prezidentu  Rolandu Paksu. Susitikimo metu kalbėta apie artėjančius Lietuvos Prezidento rinkimus bei rinkimus į Europos Parlamentą.

Pasikeista nuomonėmis  apie R.Pakso  pasiūlymą i dėl bendrų veiksmų,  siekiant sukurti teisinį mechanizmą, kuris garantuoti  minimalias pajamas Europoje.  Jaunimo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Donatas Mizaras sakė, jog profesinės sąjungos palaiko šią idėją ir galėtų prisidėti prie inicaityvos, jeigu būtų inicijuojama  piliečių inicatyvą dėl  parašų rinkimo Europos Sąjungoje.

Rolandas Paksas sakė, jog kol kas nėra aišku,  kaip turėtų veikti šis mechanizmas,  tačiau apie tai reikėtų diskutuoti ir susitarti. Galbūt   sprendimą  inicijuotų Europos Komsija ar Europos Parlamentas, galbūt reikėtų  įkurtas spacialų fondą.   D.Mizaras  Susitikimo metu kalbėta apie jaunimo struktūrų stiprinimą. Europos Sąjungoje jaunimo politikai skiriamas didelis dėmesys, ypač atkreipiant dėmesį į jaunimo integraciją į darbo rinką, profesinį orientavimą. Tai yra Jaunimo garnatijų inciatyva, kuri turėtų  skatinti gamybines praktikas, stažuotes, pameistrystę.

LPS „Solidarumas“ vyr. teisininkas, Lietuvos vežėjų profeisnės sąjungos „Solidarumas“ profesinės sąjungos pirmininkas  Petras Grėbliauskas ir Taksi profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Gediminas Sabaitis  sakė, jog birželio 7 d. vyksiančiame „Solidarumo“ 14-ame suvažiavime bus  pateiktas rezoliucijos projektas  dėl Minimalių pajamų Europos Sąjungoje. 

Dar viena problema, kurią  įvardijo P.Grėbliauskas, yra  profesiniai pensijų fondai.  ES šalyse profesiniai pensijų fondai turi senas veikimo  tradicijas. Tuo tarpu Lietuvoje pensinis amžius ilginamas, o darbuotojai, ypač dirbantys  sveikatai pavojingomis, kenksmingomis sąlygose, darbus kurie reikalauja daug  fizinės ir psichologinės įtampos, neturi galimybių į pensiją išeiti anksčiau. Profesiniai pensijų fondai sudarytų tokias galimybes. Tuo labiau, kad įstatymas Lietuvoje yra.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?