Kovo 8 – sios konferencija Tarptautinei moterų solidarumo dienai paminėti

autorius Solidarumas
IMG 0745

Konferencijoje dalyvavo LR Seimo nariai, Lietuvos Moterų Lobistinės organizacijos, SADM atstovai, Lietuvos, Islandijos, Italijos nevyriausybinių organizacijų atstovai, Lietuvos moterų profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narės, bei kitų organizacijų atstovai ir svečiai. Konferencijos dalyviai dalyvavo diskusijoje apie socialinius lyčių vaidmenis, neformaliai bendravo. Vyko interaktyvi, diskusijas ir pamąstymus skatinanti konferencija valdžios atstovus bei partijų lyderius siekti lyčių lygybės bei didesnio moterų įsitraukimo į politiką. Parengta rezoliucija.

Po Konferencijos vyko visuotinis LMLO narių susirinkimas, kurio metu Lietuvos moterų profesinės sąjungos”Solidarumas” pirmininkė Alma Kriščiūnienė pristatė organizaciją ir pageidavimą tapti LMLO narėmis. Po vykusio balsavimo, vienbalsiai pritarta Lietuvos moterų profesinę sąjungą “Solidarumas ” priimti į Lietuvos Moterų Lobistinę organizaciją,

Tarptautinę moters dieną pažymėjome eitynėmis ir mitingu Vilniuje

Pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos laikais Tarptautinė moters diena pažymėta eitynėmis ir mitingu Vilniuje „Dukroms tokios Lietuvos nepaliksim!“.

Kovo 8-osios eitynių dalyvės ir dalyviai (ne tik lietuviai) skandavo: „Vienodas atlygis už vienodą darbą!“, „Vaikų priežiūra irgi kainuoja!“, „Lygybės norim dabar!“, „Tikrą paramą šeimoms, o ne koncepcijas!“, „Išveskite motinas su vaikais iš skurdo!“ ir pan.

Eitynėse dalyvavo : Lietuvos moterų lobistinė organizacija, Lietuvos moterų profesinė sąjunga „Solidarumas, LPSK Moterų centras, Žmogaus teisių stebėjimo institutas, Moterų informacijos centras, Tolerantiškojo jaunimo asociacija, Lygių galimybių plėtros centras, nacionalinė LGBT teisių organizacija, Šeimos planavimo ir seksualinės sveikatos asociacija ir dar daugelis organizacijų.

Mitinge kalbėjo ir Seimo narė Dalia Kuodytė, kuri taip pat ragino pagalvoti, ar kandidatės-moterys nebūtų geresnės atstovės Seime negu vyrai. Lietuvoje netrūksta kompetentingų, drąsių ir išsilavinusių moterų.

Organizatorių parengta rezoliucija bus įteikta Seimui.

Manoma, kad pirmą kartą surengtos Kovo 8-osios eitynės taps tradicija.

Alma Kriščiūnienė, Lietuvos moterų profesinės sąjungos “Solidarumas” pirmininkė



 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?