Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ organizuoja akciją „UŽ DIDESNIUS ATLYGINIMUS IR VAIKŲ SVAJONIŲ IŠSIPILDYMĄ“

autorius Solidarumas
Untitled lps

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdyba priėmė sprendimą balandžio 29 d. organizuoti akciją minint Tarptautinę darbo ir Motinos dieną, kurios šiemet sutampa. Akcijos tikslas – solidarizuotis visiems dirbantiesiems kovojant už didesnius atlyginimus Lietuvos darbuotojams.

Maži atlyginimai sąlygoja didelį atotrūkį tarp mažai uždirbančių ir didelius atlyginimus gaunančių darbuotojų, formuojasi skurstančių dirbančiųjų sluoksnis, toliau didėja emigracija, galiausiai išyra šeimos, tėvai priversti palikti vaikus ir dirbti užsienyje.

Politikai turi prisiimti atsakomybę už socialines šalies problemas, ieškoti strateginių sprendimų, nes sumažinus pašalpų gavėjų skaičių, rizika atsidurti skurde padidėjo neįgaliesiems, tėvams vieniems auginantiems vaikus, pagyvenusiems žmonėms. Negalima sukrauti šalies socialinių problemų vien tik socialiniams darbuotojams, kurie nėra pajėgūs išspręsti gilėjančių problemų.

Šias mažų atlyginimų pasekmes patvirtina Europos Komisija, pabrėždama silpną socialinio dialogo mechanizmą Lietuvoje, kolektyvinių sutarčių galiojimą tik nedideliam darbuotojų skaičiui.

Profesinės sąjungos derybose dėl naujojo socialinio modelio ir Darbo Kodekso pademonstravo savo norą vystyti socialinį dialogą, aktyviai dalyvavo derybose, teikė savo pasiūlymus. Trišalėje taryboje bei Seimo komitetuose mokslininkų parengtas socialinis modelis buvo papildytas profesinių sąjungų pasiūlymais gerinančiais dirbančiųjų padėtį. Tačiau Vyriausybė per žiniasklaidą teigia, jog sieks, kad Seimas priimtų darbo kodeksą tokį, koks jis buvo parengtas mokslininkų be profesinių sąjungų pateiktų papildymų.

Politikai kuo toliau, tuo mažiau kreipia dėmesį į dirbančiųjų interesus ir profesinių sąjungų nuomonę bei pasiūlymus, pamiršta, kad jie renkami atstovauti žmonėms, o ne pavienių grupuočių interesus.

Todėl Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“, minint Tarptautinę darbo ir Motinos dieną, organizuos solidarumo akciją „Už didesnius atlyginimus visiems Lietuvos darbuotojams ir visų Lietuvos vaikų svajonių išsipildymą“.

Apie akcijos vietą ir laiką pranešime artimiausiu metu.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?