Išrinkta nauja Slaugos darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė

autorius Solidarumas
jurg rimt konf

2017 gegužės 2 d. įvyko ataskaitinė – rinkiminis Slaugos darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ konferencija. Ilgametė šios profesinės sąjungos pirmininkė ir viena iš jos kūrėjų Jurgita Žiūkienė pateikė savo veiklos ataskaitą ir atsistatydino iš pirmininkės pareigų, nes išvyksta dirbti į Norvegiją.

Jos vadovavimo metu Vilniaus universitetinės ligoninės administracija pradėjo daugiau kreipti dėmesio į slaugių ir gydytojų padėjėjų poreikius ir darbo sąlygas. Profesinės sąjungos dėka buvo visiškai atsisakyta ydingo įpročio ateinančio mėnesio darbo tvarkaraščius darbuotojams pateikti paskutinę praeinančio mėnesio dieną. Dabar jie pateikiami mažiausiai dvi savaites iki mėnesio pabaigos ir suderinami su profesine sąjunga. Tai, kad pakilo atlyginimai ir žemesnio rango medicinos darbuotojams, taip pat yra ir profesinės sąjungos nuopelnas. Ligoninėje pagerėjo darbo santykiai, kurie yra labai svarbūs dirbant šį nelengvą ir didelės atsakomybės darbą. Dabar slaugės jau nebebijo viešai pasakyti savo nuomonės ir profesinės sąjungos pagalba šalinti atsirandančias negeroves darbo vietoje.

Naująja pirmininke buvo išrinkta Jelena Jurėnienė. Trišalės tarybos narys, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas padėkojo Jurgitai Žiūkienei už nuveiktus darbus ir palinkėjo naujajai pirmininkei sėkmės ginant ir telkiant darbuotojus į profesinę sąjungą, nes priėmus naująjį Darbo kodeksą darbuotojų darbo sąlygos dar labiau pablogės ir tik profesinės sąjungos galės apginti savo narius. Tačiau tik gausesnės profesinės sąjungos galės tai padaryti, nes kitu atveju gresia pavojus, darbuotojus atstovaus administracijos parinkti Darbo tarybų, kurios bus privalomos patvirtinus naująjį Darbo kodeksą, nariai.  

  jurg konf du 

jurg konf rimt jelen

jurg konf jelen

jelena jureniene malon

jurg konf

jurg konf sale

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?