Panevėžio profesinės sąjungos susitiko su Seimo nariais

autorius Solidarumas
urb prib

2017 balandžio 28 d. Panevėžio miesto savivaldybės konferencijų salėje įvyko susitikimas su Seimo nariais, panevėžiečiais R. Burokiene, B. Mateliu ir P. Urbšiu. Susitikimą inicijavo ir organizavo Panevėžio dirbančiųjų profesinės sąjungos „Solidarumas“  pirmininkas Egidijus Pribušauskas. Susitikimo tikslas buvo aptarti naujojo Darbo kodekso priėmimą.

Visi Seimo nariai akcentavo, jog Trišalėje taryboje priimti pakeitimai yra šioje taryboje deleguotų profesinių sąjungų atstovų darbo rezultatas. Seimo narys P.Urbšys, daug ir ilgai kalbėjo, jog naujasis Darbo kodekso priėmimas Seime, sąlygojamas ir valdančiosios daugumos noru, suteikti kuo daugiau galių profesinėms sąjungoms. Puoselėjamos didelės viltys, jog pagaliau atsiras dialogas tarp darbdavių organizacijų ir darbuotojų profesinių sąjungų.

Susitikime dalyvavę visi Seimo nariai tvirtino, jog, jų manymu, Trišalėje taryboje profesinių sąjungų atstovų pozicija turi būti tvirta ir vieninga. Seimo narys B. Matelis, labai nuoširdžiai pasakė, kad jeigu profesinių sąjungų  lyderiai, jo paprašytų nebalsuoti už naująjį Darbo kodeksą,  Seimo posėdžio metu, jis tikrai nebalsuotų.

Susitikimo metu vyravo  draugiška, betarpiška atmosfera. Susitikime dalyvavę profesinių sąjungų nariai uždavė Seimo nariams klausimų, susijusių su Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) neveiklumu, vykdant Darbo kodekso kontrolę. Buvo vieningai sutarta , kad Seimo ir Panevėžio miesto profesinių sąjungų nariai susitiks su VDI Panevėžio skyriaus vadovais.

Kitą susitikimą patikėta surengti Panevėžio dirbančiųjų profesinės sąjungos „Solidarumas“  pirmininkui E. Pribušauskui.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?