Mokytojai streikuoja

autorius Solidarumas

Lapkričio 13d. nuo 8 iki 10 val. nevyko pamokos daugelyje Lietuvos mokyklų, prisijungė ir kai kurie  darželiai. Mokytojams atsibodo girdėti vien tik pažadus iš ministro Dainiaus Pavalkio.  Buvo dalyvauta darbo grupėse, aptarinėta sudėtinga situacija švietime, tačiau jokių teigiamų poslinkių neįvyko.
Nuo birželio mėn., kai buvo įteikti ministrui Jungtinės atstovybės (KŠDPS, LŠDPS, “Sandrauga”, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga”Solidarumas”) ministras nesugebėjo organizuoti taikinimo komisijos, tad mokytojai surengę mitingą spalio 28 d., žengė dar vieną žingsnį tikslo link- paskelbė įspėjamąjį streiką.

Ministerijos vadovai streiko išvakarėse iškvietė į Jungtinę atstovybę įeinančių profesinių sąjungų pirmininkus, kur pabandė įtikinti, jog streikas, pasirodo, neteisėtas, o tai reikštų- mokytojams nebus sumokėta už tas dvi valandas, kurias jie nedirbo.  Bet mokytojų šie ministro pareiškimai neišgasdino. Šiandien reikia gelbėti švietimą. O tai reiškia gelbėti vaikus. Nes ugdymo planai pilnai nėra įgyvendinami.

Po streiko 14 val. susirinko streikavę mokytojai, kurių tarpe buvo mokytojų ir iš Krikščioniškosios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos. Visi laukė susitikimo su ministru D.Pavalkiu, tačiau ministras neatvyko.

Tuomet susirinkusieji patraukė į ministeriją ieškoti Dainiaus Pavalkio. Deja, susitiko tik su viceministru R.Vaitkumi, kuriam išsakė savo lūkesčius bei  reikalavimus. Mokytojas nori paprasto dalyko- oriai ir ramiai dirbti, perteikti savo žinias ir patirtį vaikams.

Į susirinkimo pabaigą priimtas sprendimas – gruodžio 2 d. rengti neterminuotą streiką, o gruodžio 3 d. rengti kartu su kitomis profesinėmis sąjungomis mitingą prie vyriausybės rūmų.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?