Lietuvos profesinių sąjungų pareiškimas „Dėl socialinės partnerystės susitarimų ignoravimo”

autorius Solidarumas

Gegužės 18 d. vakare Socialinės apsaugos ir darbo ministrės A. Pabedinskienės nurodymu visas socialinį modelį sudarančių įstatymų projektų paketas pateiktas suinteresuotoms institucijoms ir visuomenei suderinti bei išvadoms gauti skubos tvarka, t. y. per 5 darbo dienas (nors šiuo metu iš 284 Darbo kodekso straipsnių LR Trišalėje Taryboje apsvarstyti tik 64).

Vertiname tai kaip šiurkštų socialinio dialogo principų pažeidimą, Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų nevykdymą ir socialinės partnerystės, įgyvendinamos derybomis bei susitarimais, ignoravimą.

Nepaisant to, kad šiandien visos kitos nuomonės, abejonės paverčiamos kaltinimais ir noru pakenkti Lietuvos ekonomikai, profesinės sąjungos ragina Lietuvos darbuotojus jungtis prie numatomų protesto akcijų.

Lietuvos profesinės sąjungos kreipėsi į Tarptautinę darbo organizaciją, Europos profesines sąjungas ir kitas institucijas dėl socialinio dialogo ignoravimo bei darbuotojų ir jų atstovų teisių pažeidimo, reikalaudami tarptautinės teisės ekspertizės.

Reikalaujame sustabdyti teisės aktų projektų derinimą skubos tvarka, kol dokumentas nebus suderintas su LR Trišale taryba.

LPSK pirmininkas  Artūras Černiauskas

LPS „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Svajūnas Andriulis

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?