Švietimo profesinių sąjungų atstovai susitarė su Ministru Pirmininku

autorius Solidarumas

Vakar rugpjūčio 29 dieną LR Vyriausybėje įvyko Švietimo profesinių sąjungų atsovų susitikimas su Ministru Pirmininku A. Butkevičiumi, vicekancleriu R. Vaitkumi ir ŠMM ministre A. Pitrėniene. ŠMPS „Solidarumas” atstovavo pirmininkė R. Minkevičienė.

Ministas Pirmininkas pažadėjo, kad  Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinė sutartis bus pasirašyta rugsėjo mėnesį. Kalbėta ir apie Pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo 2016-2020 metais programos, kuri yra neatsiejama nuo šakos kolektyvinės sutarties, įgyvendinimą. Programos įgyvendinimui preliminarus lėšų poreikis sudarytų 195,8 mln. eurų. Tačiau, pasak vicekanclerio R. Vaitkaus, patenkinti visus švietimo profsąjungų, įskaitant ir LAMPS, reikalavimus reikėtų 483 mln. eurų.  

Švietimo profesinių sąjungų atstovai, ne kartą gavę pažadus, kurie buvo nevykdomi, pareiškė, kad šį kartą nori tikėti, kad Ministras Pirmininkas  „laikysis savo žodžio ir nereikės papildomų veiksmų”.

ŠMM informavo, kad pedagogams nuo 2016 m. rugsėjo 1 d. minimalūs tarnybinių atlyginimų/ tarifinių atlygių koeficientai padidinri iki vidutinių ( 2016 m.rugpjūčio 29 d. įsakymas Nr. V- 717)

ŠMPS „Solidarumas” atstovavo pirmininkė R. Minkevičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?