Prekybos centrų vadovai raginami darbuotojams skirti metinę premiją

autorius Solidarumas
prekybos centr 1

2020 m. gruodžio 17 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė ir Profesinės sąjungos „Prekybos Centrų Darbuotojų Lyga“ pirmininkas Edgaras Marcinkus kreipėsi į Lietuvoje veikiančių prekybos centrų vadovus, ragindami visiems darbuotojams skirti metinę premiją už sunkų darbą pendemijos sąlygomis.

UAB „Maxima LT“ generalinei direktorei Jolantai Bivainytei

UAB „Palink“ generalinei direktorei Nijolei Kvietkauskaitei

UAB „Lidl Lietuva“ generaliniam direktoriui Radostin Dimitrov Roussev-Peine

UAB „Norfos mažmena“ generaliniam direktoriui Audriui Pocevičiui

UAB „Rimi Lietuva“ generaliniam direktoriui Giedriui Bandzevičiui

 

Kreipimasis 2020-12-17

 

Gerbiami prekybos tinklų vadovai,

norime pasidžiaugti, kad jau ne pirmus metus atsižvelgiate į darbuotojų interesus ir priimate sveikintiną sprendimą nedirbti per didžiąsias metų šventes, taip suteikdami progą savo darbuotojams praleisti šventinį laikotarpį kartu su savo šeimomis. Tai yra ypač svarbu šiemet, siaučiant pandemijai ir įgyvendinant karantino sąlygas.

Taip pat norime pasidžiaugti herojišku Jūsų tinklų darbuotojų darbu šiomis sąlygomis. Tik jų dėka galėjo būti užtikrintos visų mūsų galimybės įsigyti būtiniausias prekes šiuo sudėtingu laikotarpiu ir tik jų dėka patys prekybos centrai galėjo užsitikrinti savo pajamas.

Atsižvelgdami į tai, kokiomis sudėtingomis sąlygomis tenka dirbti Jūsų tinklų darbuotojams, į viruso plitimo mastą ir virusu užsikrečiančių darbuotojų skaičių, į išskirtines mažmeninės maisto prekybos tinklų sąlygas sugriežtinto karantino laikotarpiu, į santykinai mažą vidutinį darbuotojų atlyginimą šalies ir Europos Sąjungos mažmeninės prekybos sektoriaus kontekste, bei į valstybės suteikiamas paramos galimybes verslui,

raginame priimti sprendimą savo darbuotojams išmokėti papildomą, vieno mėnesio atlyginimo dydžio priedą.

Manome, kad tai būtų teisingas visų darbuotojų metų darbo įvertinimas sunkiomis pandemijos sąlygomis, kuris taip pat pagerins Jūsų vadovaujamų tinklų įvaizdį ir padidins visuomenės bei pačių darbuotojų palankumą.

Tikimės, kad tinkamai įvertinsite susidariusią savo darbuotojų situaciją, mūsų raginimą bei savo galimybes ir priimsite teisingą sprendimą.

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Profesinės sąjungos „Prekybos Centrų Darbuotojų Lyga“ pirmininkas Edgaras Marcinkus

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?