Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” nariais tapo dar viena profesinė sąjunga

autorius Solidarumas
mig dep

2018 m. lapkričio 5 d. Lietuvos profesinės sąjungos Solidarumas” nare tapo Migracijos departamento darbuotojų profesinės sąjunga, kuri susikūrė prieš metus. Ši profesinė sąjunga vienija 40% įstaigos darbuotojų, todėl steigti Darbo tarybos departamente nereikia.

Migracijos departamento darbuotojų darbas yra labai atsakingas, nes nuo to kam jie išduos leidimus gyventi ir dirbti priklauso ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos Sąjungos saugumas. Augant norinčiųjų apsigyventi ir dirbti Europos Sąjungoje skaičiui departamento darbuotojams nuolatos didėja darbo krūviai, tačiau atlyginimai beveik neauga, nes jie yra susieti su pareiginės bazinės algos dydžiu, kuris dešimt metų beveik neaugo.

Vis daugiau darbuotojų svarsto galimybes išeiti iš darbo. Nepaisant to, kad Migracijos departamentas iš rinkliavų uždirba dvigubai daugiau nei reikia padengti jo veiklos išlaidas, Vidaus reikalų ministerija, kuriai priklauso Migracijos departamentas, skiria nepakankamai lėšų ir ragina  „optimizuotis” t.y. atleisti darbuotojus, o jų atlyginimą padalinti likusiesiems. Tačiau jau dabar darbuotojai vos spėja atlikti darbus. Pavyzdžiui, vienam darbuotojui tenka per du – tris mėnesius kruopščiai, pagal visus tarptautinius Lietuvos įsipareigojimus peržiūrėti apie 350 prašymų gyventi ir dirbti Lietuvoje, o tuo pačiu ir Europos Sąjungoje. 

Migracijos departamento profesinės sąjungos nariai suprato, kad tik veikdami kartu su kitomis profesinėmis sąjungomis jie galės išspręsti savo problemas. 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?