2022 m. birželio  mėn. 27d. AB ,,Vilkma” darbuotojai buvo informuoti apie derybų eigą

autorius Jovita

AB ,,Vilkma” vyksta derybos dėl kolektyvinės sutarties, todėl profesinė sąjunga informavo darbuotojus apie derybų eigą. Profesinių sąjungų atstovai ne vien tik informavo apie derybų eigą, bet ir klausė nuomonės dėl kolektyvinės sutarties galiojimo. Lietuvos Respublikos darbo kodeksas numato, kad ji gali galioti visam kolektyvui arba išskirtinai tik profesinės sąjungos nariams. Todėl darbuotojų buvo klausiama ar kolektyvinė sutartis turėtų galioti visiems darbuotojams ar tik profesinės sąjungos nariams? Paaiškėjo, kad ne profesinės sąjungos nariai nori, kad kolektyvinė sutartis galiotų ir jiems.

Dauguma darbuotojų – moterys yra vyresnio amžiaus, o ilgametės profesinės sąjungos narės prisimena profesinės sąjungos vadoves Liudmilą Kalistają ir Daivą Čiutienę. Yra bendrovėje keletas dirbančių ukrainiečių, kurios turi tiesiogiai darbo sutartis bendrovėje, tačiau dar nespėjo įstoti į profesinę sąjungą.

AB ,,Vilkma” profesinės sąjungos pirmininkė Anastasija Michalčeko-Dambrauskienė teigė (nuotraukoje), kad kainų augimas yra nepakenčiamas, o atlyginimai didėja tik tuomet, kai Vyriausybė didina minimalų mėnesinį atlyginimą.

AB ,,Vilkma” pelnas auga kiekvienais metais ir 2021 m. sudarė 261000 Eurų, o 2020 m. buvo 145000 Eurų. Įmonėje dirba 228 darbuotojai, kurių atlyginimai yra 1 118,05 € (moterų 1 092,70 €; vyrų 1 445,72 €) (2022 m. gegužė). Daugiau apie įmonės rodiklius: https://rekvizitai.vz.lt/imone/vilkma/apyvarta/

Parengė Jovita Pretzsch, LPS ,,Solidarumas”

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?