PAREIŠKIMAS DĖL KAINŲ AUGIMO

autorius Solidarumas
krup oficial

Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui gerb. Sauliui Skverneliui
PAREIŠKIMAS DĖL KAINŲ AUGIMO
Atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso plitimo ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą paskelbti karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ atkreipia dėmesį į galimą prekių ir paslaugų kainų augimą.

Sveikintinas Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimas, karantino laikotarpiu, imtis priemonių ir numatyti pagalbą verslui ir atlyginimų kompensavimą darbuotojams.

Tačiau situacijai nuolat keičiantis Lietuvos gyventojai, paskutines dvi savaites, intensyviai didino savo asmenines maisto ir buitinių prekių atsargas. Tikėtina, kad sukauptų atsargų užteks kažkuriam laikotarpiui. Juolab, kad prekybos centrai nuolat papildo savo lentynas nauja produkcija ir neprognozuoja jų trūkumo. Tačiau susidarius tokiai situacijai labai svarbi valstybės kainų politika. Pasinaudojant esama situacija, neatmetama galimybė, kad kai kurie rinkos veikėjai gali piktnaudžiauti – didinti kainas paslaugoms ir prekėms. Tokie atvejai turėtų būti ištirti ir piktnaudžiavimui turėtų būti užkirstas kelias.

Todėl reikalaujame nuolat atlikti rinkos stebėseną ir prireikus imtis aktyvių veiksmų, siekiant kuo skubiau apginti vartotojų ekonominius interesus.Taip pat siekiant viešųjų interesų apsaugos siūlome svarstyti galimą būtiniausių prekių kainų reguliavimo galimybę, nustatant didžiausias leistinas ir/ar konkrečias pardavimo kainas.

Mes suprantame, kad susiduriama su neeiline situacija, todėl reikalingi neeiliniai sprendimai. Todėl prašome Jūsų, esant būtinumui, imtis savalaikių, drąsių, gyvybiškai svarbių veiksmų piktnaudžiavimui išaiškinti ir keliui užkirsti. Karantino metu turime veikti bendradarbiaujant, solidariai, taikoje. Kartu mes esame stipresni!

Pagarbiai, 

Pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?