Sveikiname Latvijos profesinę sąjungą LBAS 30-mečio proga

autorius Solidarumas
LBAS11

Lygiai prieš trisdešimt metų, gegužės 25-26 d. pirmme Latvijos profesinių sąjungų suvažiavime buvo buvo įsteigtas laisvų ir demokratinių profesinių sąjungų susivienijimas – Latvijos laisvų profesinių sąjungų konfederacija (Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS)), kuri suvienijo 24 Latvijos profesines sąjungas. Šiuo metu Latvijos laisvų profesinių sąjungų konfederacija yra didžiausias profesinių sąjungų susivienijimas Latvijoje, kuris nuo 1997 m. yra Tarptautinės profesinių sąjungų konfederacijos (ITUC), o nuo 2003 m. – Europos profesinių sąjungų konfederacijos narys.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidrumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė latviškai pasveikino Latvijos laisvų profesinių sąjungų konfederacijos narius 30-mečio proga.

Brangus broli, gerbiamas Egilai Balzenai,

Brangūs broliai ir sesės profsąjungiečiai,

 

Sveikiname Latvijos laisvų profesinių sąjungų konfederacijos – Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) narius profesinės sąjungos 30 – mečio proga.

Prieš 30 metų sąmoningiausi Latvijos darbuotojai įsteigė nepriklausomą ir demokratinę profesinę sąjungą, kuri įsijungė į kovą už nepriklausomą ir demokratinę Latviją, kurioje gerbiamos kiekvieno žmogaus teisės į orų gyvenimą, teisingą atlyginimą ir tinkamas darbo sąlygas.

Latviai ir lietuviai yra ne tik kaimynai. Mus jungia gimininga kalba ir bendra istorija. Latviai ir lietuviai patyrė tuos pačius sunkumus ir kovojo su tais pačiais prispaudėjais.

Prieš 30 metų kartu, vienas kitam padėdami ir vienas kitą pastiprindami latviai ir lietuviai vienu metu išsilaisvimo iš sovietinės priespaudos ir pradėjo kurti laisvas ir demokratines valstybes.

Tebūna tai mums įkvėpiantis pavyzdys, kaip padedant vieni kitiems, dalinantis patirtimi ir patarimais, kartu įveikti visus išsūkius, kurie laukia ateityje.

Vienybėje jėga! Vienotībā spēks!

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

 

Mīļais brāli, augsti godātais Egil Baldzēn,

mīļie brāļi un māsas, arodbiedrību biedri!

 

No sirds sveicam Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) biedrus organizācijas 30 gadu jubilejā!

Pirms 30 gadiem tālredzīgākie Latvijas darbinieki nodibināja neatkarīgu un demokrātisku arodbiedrību, kas iesaistījās cīņā par neatkarīgu un demokrātisku Latviju, kurā cieņā tiek turētas ikviena indivīda tiesības uz cilvēka cienīgu dzīvi, godīgu atalgojumu un pienācīgiem darba apstākļiem.

Latvieši un lietuvieši nav tikai kaimiņi. Mūs vieno radniecīga valoda un kopīga vēsture. Latvieši un lietuvieši ir pārdzīvojuši tās pašas grūtības un cīnījušies ar tiem pašiem apspiedējiem.

Pirms 30 gadiem plecu pie pleca, viens otram palīdzot un viens otru stiprinot, latvieši un lietuvieši vienlaicīgi atbrīvojās no padomju važām un sāka veidot brīvas un demokrātiskas valstis.

Lai tas mums kalpo par piemēru, kā turpmāk uzveikt visus izaicinājumus, sniedzot palīdzīgu roku un daloties pieredzē.

Vienybėje jėga! Vienotībā spēks!

 

Lietuvas arodbiedrības “Solidarumas” priekšsēdētāja Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?